Lufthansa-redning i fare: Risikerer betalingsstandsning

En storaktionær i Lufthansa truer med at stemme nej til statslig redningsplan på generalforsamling. Det kan i værste fald koste selskabet livet i løbet af to uger.

Når aktionærerne i Lufthansa mødes til selskabets generalforsamling den 25. juni skal de stemme om en statslig hjælpepakke på godt 67 mia. kr., der skal holde selskabet økonomisk oven vande under og efter Corona-krisen. Men flykoncernens ledelse advarer nu om, at forslaget risikerer at blive nedstemt, og varsler i så fald at koncernen, der har godt 138.000 medarbejdere, vil gå konkurs.

Den tyske milliardær Heinz-Hermann Thiele har i de seneste måneder opkøbt aktieposter i Lufthasa, så han – ifølge eget udsagn – nu sidder med godt 15% af stemmerne på generalforsamlingen. Og Thiele har meddelt, at han agter at stemme nej til redningsplanen.

Dermed er planen i alvorlig fare for at blive afvist. Afstemningsreglerne siger nemlig, at hvis mindre end 50% af alle stemmer er repræsenteret på generalforsamlingen, så skal forslag vedtages med to tredjedeles flertal. Hvis til gengæld flere end 50% af stemmerne deltager i generalforsamlingen, kan forslag vedtages med simpelt flertal. Men normalt er langt under 50% af stemmerne til stede på selskabets generalforsamlinger.

Derfor har flykoncernens ledelse udsendt en offentlig appel til alle, der ejer aktier i Lufthansa, om at møde op og gøre deres indflydelse gældende. Håbet er at tilstrækkeligt mange småaktionærer til at mere end 50% af stemmerne er repræsenteret på generalforsamlingen.

”Ledelsen retter en dybfølt appel til alle private og institutionelle aktionærer om at udøve deres stemmeret og deltage i beslutningen om selskabets fremtid” hedder det i en meddelelse, flykoncernen offentliggjorde onsdag.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA