Annons:

Flyforstyrrelser vil blive værre, advarer europæiske lufthavne

Europæiske lufthavne har opfordret myndighederne til at tilbyde hurtigere sikkerhedsgodkendelse til nye medarbejdere for at hjælpe med at lette lange køer og forsinkelser set i nogle lufthavne i de seneste uger.

Olivier Jankovec, generaldirektør for ACI Europe (Airports Council International), og Fabio Gamba, administrerende direktør for ASA (Airport Services Association), er gået sammen for at opfordre til handling for at hjælpe med at lette potentielle forsinkelser i lufthavne i de høje sommermåneder.

De fleste lufthavne, især store hubs, forventer, at forstyrrelsen bliver værre denne sommer, blandt andet på grund af de nuværende sikkerheds- og uddannelsesregler ved rekruttering af nye medarbejdere.

De påpegede, at opsvinget i europæisk lufttrafik var “accelereret kraftigt og pludseligt”, med passagerantallet “meget mere koncentreret” i spidsbelastningsperioder, selvom den samlede trafik forbliver under niveauet før Covid 2019.

Lufthavne og jordhandlere kæmper for at rekruttere nok personale til at klare den stigende efterspørgsel. De sagde, at de nuværende uddannelses- og sikkerhedsgodkendelseskrav gør det “umuligt hurtigt at tilpasse og indsætte yderligere personale”, hvilket betyder forsinkelser på op til 16 uger mellem rekruttering og udsendelse.

ACI Europe og ASA sagde, at der ikke var “ingen hurtig og nem løsning” på kort sigt til udfordringerne med, at lufthavne skal opskalere så hurtigt denne sommer.

Men de sagde, at forstyrrelser kunne reduceres ved, at luftfartsmyndighederne tillader hurtigere sikkerhedsgodkendelse for lufthavns- og ground handling-personale.

Flyselskaber bør også tilpasse deres tidsplaner for at “reducere trafikspidsbelastninger og returnere ubrugte slots så tidligt som muligt”.

ACI og ASA sagde, at på mellemlang sigt skal EU’s regler om ground handling “genovervejes med et fornyet fokus på modstandsdygtighed”.

To tredjedele af de europæiske lufthavne forventer, at flyforsinkelser vil stige denne sommer, mens 35 procent forudser, at “medarbejderkrisen” vil påvirke driften ud over den nuværende sommersæson.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.