Annons:

Danske krav til statsstøtte: SAS hovedkontor i København

Et flertal af Folketingets partier blev sidste fredag enige om, at den danske stat skal kunne yde direkte støtte til SAS. Nu er der krav om at flytte hovedkontoret til København. Fremtidens SAS bliver dansk.

Den betingede støtte fra den danske stat – SAS skal også finde private investorer – kan føre til flere krav til “pæredansk” SAS.

Hans Kristian Skibby , et partipolitisk medlem af det danske folketing, mener, at hvis Danmark øger sin aktiepost, og Sverige til sidst slipper af med sin, bør hovedkontoret flyttes til Danmark.

– Hvis man ændrer ejerstrukturen, virker det lidt absurd, at man har store dele af ledelsen i et andet land, end hvorfra man opererer, siger han til Berlingske.

– Det er hensigtsmæssigt, at SAS flytter sit hovedkontor til Danmark, hvis ejerinteresserne ændrer sig. Jeg kan forestille mig, at der er lejekontrakter og andre ting, der forhindrer dig i at spilde penge. Men man bør præsentere en plan for, hvordan ledelsen kan ende i Danmark.

Luftfartsekspert Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank, siger, at han forstår, at ideen opstår blandt politikerne, men at SAS også fortsat vil være en skandinavisk virksomhed.

– Jeg håber, at SAS bliver fri for politisk indblanding, for det kan betyde, at dem, der kan investere i virksomheden, trækker sig. En stor investor ville formentlig trække sig, hvis det viser sig, at den danske stat stadig vil bestemme forskellige ting, siger han.

“Der bør fremlægges en plan for, hvordan ledelsen kan ende i Danmark”

Af aftalen, som blev underskrevet sidste fredag, står der, at dansk deltagelse skal sikre medindflydelse på emner, der er “centrale for at fastholde SAS stærke fodfæste i Danmark og bidrage til Danmarks internationale tilgængelighed”. Blandt de seks parter, der deltager i aftalen, lyder det, at det er for tidligt at tale om placeringen af hovedkontoret.

– Vi er i en meget alvorlig situation nu. Vi har sagt, at vi vil bidrage med kapital fra dansk side, og der vil også blive tilført privat kapital. Derfor er det lidt tidligt at begynde at diskutere det. Jeg er mere optaget af mulighederne for at finde privat kapital, siger det borgerlige Venstres økonomiske ordfører.

Troels Lund Poulsen.

– Jeg siger ikke, de skal flytte nu. Men man bør redegøre for, hvordan man ser fremtidsperspektivet med ændret ejerskab, og en dansk udfasning af svensk involvering, siger Hans Kristian Skibby til Berlingske.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.