Annons:

Uventet fremgang for AirBnB i Danmark

Nye skatteregler, som skulle begrænse privates udlejning gennem AirBnb, har begræsnet effekt. Det viser nye tal fra udlejningsportalen.

AirBnB havde pr. 1. november 2019 i alt godt 70.000 danske udlejere tilsluttet sin udlejningsportal, og det er det højeste tal nogensinde. Sidste år opnåede udlejningsportalen 1,1 million bookinger, og det er bemærkelsesværdigt fordi nye skatteregler trådte i kraft i 2019.

De nye regler lægger et loft over, hvor mange dage en udlejer må udleje hele sin bolig. Reglerne gælder dog ikke, hvis man kun udlejer enkelte værelser. Og det er netop denne undtagelse, AirBnB-udlejerne tilsyneladende udnytter.

Således fortæller AirBnB, at mens udlejningerne af hele boliger faldt en smule sidste år, så steg udlejningen af enkelte værelser markant. Og samtidig noterer udlejningsportalen, at forretningsmodellen synes at rykke ud til mindre danske provinsbyer, hvor den tidligere har været koncentreret om storbyer som København, Århus og Odense.

Væksten af AirBnB-udlejninger i mindre byer er, ifølge brancheorganisationen HORESTA, en kontant trussel mod hotellerne i de mindre byer, der kan komme til at lide under konkurrencen fra de private udlejere.

Hos Dansk Industri glæder man sig dog over fremgangen hos AirBnB, som man vurderer er udtryk for at der er generel fremgang for dansk turisme.

Kommentarer är stängda.

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.