Annons:

Svensk skik hyldes med stort luciakor i Tivoli 13. december

Som en del af den store nedtælling til Juleaften spiller den 13. december, kendt som Luciadagen, en ikke helt uvæsentlig rolle. Danskerne har for længst taget traditionen til sig som deres egen og bruger anledningen til at tænde lys og håb i mørket. Tirsdag den 13. december fra kl. 17.30 kan du opleve et stort optog med knap 100 korsangere iført hvide luciakjoler, mens de bl.a. synger ”Nu bæres lyset frem” i Tivoli.

Tivoli har til lejligheden samlet fem forskellige kor, der tilsammen tæller knap 100 unge til et stort fælles kor. Koret består af udover af piger også af enkelte drenge fra Frederiksberg Sogns Ungdomskor, Hillerød Kirkes Kor, Vesterbro Kirkernes Juniorkor, Lillerød Kirkes Kor og Brønshøj Kirkes Pigekor. Udover Luciasangen fremfører sangerne også ”Et barn er født i Betlehem”, ”Dejlig er den himmel blå”, ”Ding, dang, engleklokkers klang”, ”We wish you a Merry Christmas”, ”En rose så jeg skyde” og ”Il est né le Divin Enfant.”

Koret går fra H.C. Andersen Slottet i retning mod Nimb, hvor det første stop er, når mørket har lagt sig over Haven, tirsdag eftermiddag 13.december kl. 17.30.

Luciakorets dirigent Bente Kiil Toftegaardsiger;

”I dag er det lige fra børnehaven en stor ære at få lov til at gå med i et Lucia-optog. Det er for sangerne en stor oplevelse at være med i det meget store Lucia-optog i Tivoli og lade sangen bane sig vej i mørket sammen med de mange andre lys i Tivoli.”

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.