Annons:

Staten siger nej til Flytogets redningsplan

Jernbanedirektoratet trækker i bremsen og afviser Flytogets redningsplan.

“Desværre står det nu alt for klart for os, hvad der har været planen siden oktober: Flytoget skulle væk,” siger konstitueret administrerende direktør i Flytoget Nicolai Bryde til Aftenposten.

Fremtiden for det populære selskab er usikker, efter at direktoratet besluttede at tildele Vy hele togdriften i Østnorge

Flytoget sendte 21. marts et tilbud til direktoratet. Tilbuddet var i praksis et kompromis, hvor de fik lov til at fortsætte som hidtil. Med én stor undtagelse, skriver avisen.

Selskabet foreslog at give adgang for alle passagerer mellem Asker og Lillestrøm. Dette skal hjælpe med pendlertrafikken på den allerede opbrugte kapacitet i Oslotunnelen. Forslaget betød, at Flytoget kunne spare staten for milliarder.

Jernbanedirektoratet afviste forslaget, og var uenig i Flytogets beregninger. I en pressemeddelelse mandag skriver de, at de mener, at forslaget ikke vil bidrage til at forbedre togbetjeningen.

Fredag ​​mødes Flytoget med Transportministeriet for at tale mere om tilbuddet.

Jernbanedirektoratet afviser, at de vil lukke Flytoget. I en mail til avisen skriver de, at de hele tiden har lagt til grund, at pendulfarten til lufthavnen bliver integreret i det øvrige rutetilbud fra 2028.

(© NTB)

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.