Annons:

Seks ud af ti sommerrejser er solgt

Danskerne har rejsefeber, og mange er allerede klar til at pakke kufferten til årets sommerferie. Rejsearrangøren Apollo melder således om salgsrekorder fra hele landet.

“Salget af sommerferier går lige nu over al forventning. Og for hver uge, der går, bliver flere og flere hoteller udsolgt. Sagt på godt dansk, så skal man ikke vente for længe med at booke, hvis man vil holde sommerferie i udlandet i år – især ikke, hvis man drømmer om Grækenland og Middelhavet,” fortæller Glenn Bisgaard, salgschef hos Apollo.

Hvis man er for sent ude
Rejsepriser styres af efterspørgslen, så det kan altid betale sig at være tidligt ude, når det handler om at bestille ferie. Det vil formentligt være ekstra rentabelt at komme tidligt ud af starthullerne i år, fordi den store efterspørgsel sandsynligvis gør, at der ikke vil være mange restpladser tilbage, når sommerferien nærmer sig, spår Apollo. Alligevel forsikrer de, der ikke er nogen grund til panik, hvis ikke man har sikret sig en ferie endnu. Der er stadig mange muligheder for at sikre sig en sommerrejse.

“Mit bedste råd til dem, der måske er lidt sent ude, er at undgå de travle uger. Og samtidigt kigge på de mere uopdagede destinationer fremfor de mest populære. Grækenland har eksempelvis rigtigt mange mindre destinationer, hvor masseturismen brillerer ved sit fravær. Jeg kan bl.a. nævne Limnos, Mytilini og Kalamata. Og som bonus koster både hotellet, iskaffen og maden også ofte langt mindre end på fx Mykonos samtidig med, at man får en ægte græsk ferie,” røber Glenn Bisgaard.

En anden oplagt mulighed er at opdage nye aspekter af nogle af feriefavoritterne. Det kunne for eksempel være feriebyerne Sitia og Plakias på Kreta eller Kanali, som er naboby til skønne Parga.

Rejs billigere i august
Er det sommerferiens bedste pris, man er på udkig efter, skal man derimod kigge på rejser så sent som muligt i august. Familier med skolebørn kan eksempelvis spare meget ved at vente til weekenden 11. til 13. august med at rejse. Og har man mulighed for at rejse endnu senere, er der endnu mere at spare.

“Efterspørgslen på rejser er bare størst i skoleferierne, og derfor er priserne også væsentligt lavere i ugerne før og efter de store ferier. Lige nu ser vi sommerens bedste pakkerejsepriser mellen 14. og 31. august. Faktisk helt op til halv pris sammenlignet med juli,” fortæller Glenn Bisgaard.

Budgetmæssigt kan det også betale sig at bestille en pakkerejse frem for selv at sammensætte rutefly og hotel samtidigt med, at man med en pakkerejse blot skal betale depositum ved bestilling og derefter kan betale den resterende rejse i rater, hvis man ønsker det.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.