Annons:

Seks klimaaktivister på SAS generalforsamling fik stor mediebevågenhed

Seks repræsentanter fra Fridays for future (FFF) undrede sig på mødet: Hvad vil SAS gøre for at reducere flyvninger i de kommende kritiske år? - SAS har gjort meget for at overholde Paris-aftalen. Vi har handlet for at være i overensstemmelse med overenskomstens retningslinjer. At flyve er vigtigt, det er vigtigt, at verden mødes, svarede Anko van der Werff, administrerende direktør i SAS.

Stemningen var hård mellem aktivisterne og andre deltagere på mødet i Solna. Flere privatpersoner bad aktivisterne om at forlade lokalerne og respektere dagsordenen.

– Alle har ret til ytringsfrihed, men det skal fremlægges efter ordensreglementet i salen, sagde en aktionær efter mødet.

– Vores budskab til SAS er, at de skal holde op med at lyve og vildlede offentligheden ved at få deres tjenester til at fremstå bæredygtige. De engagerer sig i “greenwashing”, sagde den kendte klimaaktivist Greta Thunberg til TT, inden mødet begyndte.

For at komme ind på mødet har tre medlemmer af FFF købt aktier i flyselskabet. Hver aktionær kan medbringe to ledsagere. De seks klimaaktivister fik stor opmærksomhed i de fleste af de medier, der rapporterede om deres handling.

I sidste uge blev Greta Thunberg fjernet af politiet efter at have demonstreret sammen med flere andre aktivister foran Riksdagen i Stockholm.

Generalforsamlingen besluttede i øvrigt i overensstemmelse med nomineringsudvalgets forslag at genvælge Carsten Dilling som formand for bestyrelsen og at genvælge samtlige bestyrelsesmedlemmer.

De fleste af de nuværende aktionærer har accepteret, at aktierne på sigt vil blive trukket tilbage og annulleret.

Mange aktionærer var imod de fleste af de fremsatte forslag.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.