Annons:

SAS’ rekonstruktion har kostet 600 millioner SEK – og er langt fra slut

SAS' Chapter-11 genopbygningsproces i USA er nu oppe på over 600 millioner SEK i omkostninger. Det omfatter blandt andet 800 kroners måltider til flyselskabets rådgivere, beretter Dagens Industri.

De fleste af omkostningerne er rene honorarer, hvor de fleste rådgivere arbejder på en timepris. For nogle enkelte konsulenter er det over 2.000 dollars i timen, svarende til mere end 20.000 kroner i timen. I løbet af december måned har det finansielle konsulentfirma FTI – der arbejder for SAS – eksempelvis faktureret for 1.795 arbejdstimer fordelt på 25 medarbejdere, hvilket koster knap 1.6 millioner dollars, svarende til cirka 16 millioner SEK.

Derudover anmodes der om refusion for forskellige former for udgifter, herunder til forplejning, når rådgivere enten er på rejse eller arbejder overarbejde. Udgifterne til disse måltider varierer meget, men ikke sjældent har en konsulent spist – og muligvis også drukket – for 80 dollars, svarende til cirka 820 SEK, ifølge Di.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.