Annons:

SAS indkasserer milliardunderskud i andet kvartal

I det formentlig sidste regnskab som børsnoteret virksomhed leverer SAS en øget toplinje, men også endnu et tab på bundlinjen.

SAS opsummerer endnu et kvartal med høj aktivitet, hvor de oplevede øget passagervolumen, stærkt billetsalg og nye milepæle i vores rekonstruktionsprocedurer. “Jeg er også glad for den væsentlige forbedring af produktionen i andet kvartal med høj regelmæssighed og punktlighed” udtaler koncernchef Anko van der Werff i forbindelse offentliggørelsen af kvartalsregnskabet.

Antallet af passagerer, der rejste med SAS i løbet af første halvår, steg til 10,6 millioner, en stigning på 7,3 procent i forhold til den tilsvarende periode sidste år. Den øgede efterspørgsel fra passagerer førte til, at deres driftsindtægter steg med 12 procent sammenlignet med den tilsvarende periode sidste år og landede på SEK 18,9 milliarder i første halvår. Billetsalget var stærkt i første halvår, og SAS havde et stabilt cash flow fra den igangværende drift. Omkostningsbesparelser er fortsat en vigtig prioritet i forretningen, og de gør fremskridt med at nå vores omkostningsbesparelsesmål i SAS FORWARD-planen. Driftsresultatet endte på SEK -2,7 milliarder for første halvår, en forbedring på SEK 933 millioner i forhold til den tilsvarende periode sidste år. Resultat før skat (EBT) blev dog forværret til SEK -4,1 mia., men justeret for valutakurseffekter blev EBT forbedret med næsten SEK 600 mio.

 

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.