Annons:

SAS-chefen i SVT: Vi vil have elektriske fly i drift i 2028

SAS har tænkt sig at begynde at flyve med elektriske fly i Sverige i 2028. Sådan siger selskabets administrerende direktør Anko van der Werff i SVT's 30 Minutes: - Det er sådan set i morgen.

Om fem år vil det være muligt at flyve elektrisk drevne fly på visse kortere ruter i Sverige, for eksempel mellem Stockholm og Visby. Det planlægger flyselskabet SAS.

De skal være i drift i 2028. Altså på en måde i morgen. Det bliver et mindre fly med 30 sæder med en rækkevidde på op til 400 kilometer, siger SAS-topchef Anko van der Werff til SVT.

SAS samarbejder med Gøteborg-virksomheden Heart Aerospace om at producere de elektriske flymodeller. I første omgang vil mindre flymodeller begynde at flyve kommercielt, men med tiden vil de kunne skaleres op til at fragte flere passagerer.

– Den her branche eksisterede ikke engang for 100 år siden. Så man skal selvfølgelig starte med de mindre fly og det glæder vi os til. Det er en flyvning med 30 sæder, men designet skal kunne udvides til 50 sæder, siger han.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.