Annons:

Russer smuglede sig ombord på SAS-fly fra København til USA

Søndag morgen opdagede SAS, at der var én passager for meget på flyet fra København til Los Angeles, fremgår det af en intern mail, Aftonbladet har set.

Overvågningsoptagelser viser, hvordan det tidligere lykkedes en mand at komme igennem paskontrollen uden billet.

Han vandrer rundt mellem forskellige gates i 15 timer og forsøger at komme ombord på fly til Bangkok, London, Dublin og Los Angeles, men bliver afvist af personalet. Da en anden rejsende får hjælp, lykkes det ham endelig at snige sig forbi og finde en ledig plads på flyet til Los Angeles.

Ved landing blev manden øjeblikkeligt anholdt af FBI. Han havde intet godkendt visum eller andre rejsedokumenter ud over sit russiske pas.

“Han er nu i FBI’s varetægt. De havde mange spørgsmål,« skriver SAS i den interne mail.

“Det kan ske igen”
Manden fortæller til amerikansk politi, at han kom til Kastrup med tog fra Basel i Schweiz. Han skal herefter være blevet bedt af politiet om at blive i terminalen for folk, der ankom uden for Schengen-området.

“Der er mange spørgsmål, såsom hvordan en person kunne gå rundt uden for Schengen-terminalen uden rejsedokumenter i 15 timer uden nogen opmærksomhed fra politiet, der satte ham der,” skriver SAS i den interne mail.

SAS skriver også, at man frygter retssager fra amerikanske myndigheder, og at man nu forsøger at overvinde problemet. “Hvis det kan ske én gang, vil det ske igen”.

SAS bekræfter over for Aftonbladet, at de efterforsker hændelsen:

“Hændelsen er under efterforskning af dansk politi og danske myndigheder. Mere end det kan vi ikke kommentere,« skriver pressechef Irena Busic i en sms.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.