Annons:

Priskrig på kinesiske persondroner

Godt tre millioner kroner for en topersoners eVTOL. Kinesiske Ehang har sat den pris på den første typegodkendte drone, EH-216. Af: Leif Holmkvist.

Indtil videre kan du ikke købe din egen eVTOL. Medmindre du bor i Kina, som var den første til at godkende EH-216 før jul. Nu er producenten begyndt at levere de første fly til salg og har sat en forhandlerpris svarende til 2,2, millioner DKK, rapporterer siden Future Flight.

Konkurrenter har endnu ikke prissat deres produkter, som alle afventer myndighedsgodkendelse. Kun Pivotals lille enkeltsædede Helix, som afventer godkendelse og skal koste omkring 1,2 millioner DKK, bliver billigere.

Kinesiske TCabtechs fysiske E20 kommer angiveligt til at koste omkring 7 millioner kroner. Tilsvarende vil Chinese Autoflights fire-sæders Prosperity sælge for 10 – 15 millioner, ifølge hovedejer Lukasz Gadowski.

At være miljøvenlig kommer ikke gratis. Til gengæld skal man hoste op med godt 2 millioner for amerikanske Robinsons to-sæders fossildrevne R22.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.