Annons:

Parisiske lufthavnsfagforeninger opfordrer til strejke ni dage før OL

Fagforeninger opfordrer lufthavnsmedarbejdere i Paris til at strejke og kræver mere i løn samt ferie under OL.

De ansatte i Paris’ lufthavne bør strejke den 17. juli – ni dage før OL kommer til den franske hovedstad. Det mener deres fagforeninger.

Det skriver BT.

De ansatte vil have mere i løn for at arbejde under de olympiske lege, der varer fra 26. juli til 11. august. Derefter følger de paralympiske lege fra 28. august til 8. september.

De ansatte ønsker desuden, at der rekrutteres 1000 flere medarbejdere og at få en garanti for, at de kan holde ferie under legene.

Fagforeningerne, der står bag de ansatte, kræver, at alle ansatte får en “OL-bonus” og fordømmer “ensidige beslutninger fra den administrerende direktør om kun at udbetale en bonus til nogle ansatte”, lyder det.

Politi, flyveledere, skraldemænd, ansatte i centraladministrationen, metro- og togførere samt brandmænd har alle stillet lønkrav forud for OL.

Arbejderne på det nationale møntværksted, som fremstiller medaljerne til OL, har også strejket. Ledelsen på værkstedet har dog meddelt, at produktionen ikke er blevet påvirket.

Fagforeningerne, som organiserer de ansatte i Paris’ hovedlufthavne Charles de Gaulle og Orly, varslede den 19. maj en strejke, som ikke førte til større forstyrrelse.

De to lufthavne bliver de vigtigste ankomststeder til Frankrig for udenlandske besøgende til OL. Det forventes, at op mod 350.000 mennesker rejser dertil hver dag.

Deltagende atleter ventes at ankomme til Paris fra 18. juli.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.