Annons:

Oslo Lufthavn kåret som Europas bedste lufthavn

Norges største lufthavn nåede helt i top i kåringen af ​​Europas bedste lufthavn i kategorien 25-40 millioner passagerer årligt under ACI EUROPE Best Airport Awards.

-Dette er en stor ære og anerkendelse af det arbejde, der bliver lagt ned hver eneste dag i Oslo Lufthavn. Airports Council International Europe (ACI EUROPE) er en organisation, der omfatter mere end 500 europæiske lufthavne i 55 lande. At modtage denne pris er derfor meget vigtigt, siger Avinors administrerende direktør, Abraham Foss, som var til stede under prisoverrækkelsen i Istanbul i går og modtog prisen på vegne af Avinor Oslo Lufthavn.

Juryen omfattede repræsentanter fra europæiske myndigheder, anerkendte luftfartskonsulenter og medier.

Ros for betjening og punktlighed
ACI EUROPE Best Airport Awards uddeles hvert år til de lufthavne, der har opnået de bedste resultater inden for en række strategiske, økonomiske, operationelle, miljømæssige og sociale parametre. Prisen blev offentliggjort med mange hundrede repræsentanter for den europæiske luftfartsindustri til stede i Istanbul den 3. juli.

I juryens begrundelse fremhæves især Oslo Lufthavns stærke operationelle og punktlige præstation. Oslo Lufthavn var Europas mest punktlige lufthavn i 2022 og 2023 og har implementeret et innovativt bagagesystem, dronedetektion og autonom snerydning. Dommerne roste også en bred tilgang til at møde bæredygtighedsudfordringer, som fremhæves gennem en innovativ, cirkulær økonomi-tilgang til at nå målet om nul affald i 2030.

Lufthavnen bidrager også aktivt til reduktion af tredjeparters CO2-emissioner ved at tilbyde bæredygtigt flybrændstof og reducere CO2-emissioner gennem kurvede tilgange.

– Vi er meget glade og stolte over, at Avinors aktive bæredygtighedsdagsorden bliver anerkendt på denne måde. Og lad os ikke glemme, at Oslo Lufthavn er blandt de mest vejrbestandige lufthavne i verden. At vi samme år bliver kåret som Europas mest punktlige og bedste lufthavn er en stor bedrift. Der er mange, der fortjener at blive hædret i dag, siger Foss.

Athen blev nummer to i ACI-ranglisten over lufthavne med 25-40 millioner rejsende om året. I 2023 var der 15 lufthavne af denne størrelse på listen over de hundrede travleste lufthavne i Europa. Istanbul gik helt til tops for lufthavne med mere end 40 millioner rejsende om året.

 

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.