Annons:

Nye overnatningstal: Februar satte rekord og rundede flot milepæl

Danmarks Statistik har offentliggjort overnatningstallene for februar, der for første gang runder én mio. hotelovernatninger.

Hotelbranchen har i februar rundet en flot milepæl. Aldrig før har der været så mange hotelovernatninger i årets anden måned som i år. Det skriver HORESTA.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser samtidig, at overnatningstallet for første gang nogensinde rundede én million. Helt præcist 1.043.095 overnatninger blev det til på landsplan, hvilket er en stigning på knap syv pct. i forhold til den tidligere rekord fra februar 2020.

Fremgangen er særligt sket i Region Hovedstaden, Sjælland og Syddanmark. Region Sjælland oplevede en vækst på 9,6 pct. sammenlignet med februar 2020, hvor Hovedstaden og Syddanmark afsluttede februar med en vækst på hhv. 7,7 pct. og 8,2 pct.

Væksten er primært drevet af danske hotelgæster, som sammenlignet med februar 2020 har booket godt 16 pct. flere overnatninger.

Overnatningstallene fortæller dog ikke hele historien om hotelbranchens tilstand.

“Overnatningstallene er selvfølgelig positive, men det er vigtigt at pointere, at der stadig er mange hoteller, som kæmper med eftervirkningerne af covid-19. Samtidig ser vi en øget konkurrence, specielt i og omkring København, der har fået flere tusinde nye hotelværelser. Det går ud over kapacitetsudnyttelsen. Så selvom overnatningstallene er flotte, vil mange hoteller opleve, at det ikke umiddelbart giver samme positive effekt på bundlinjen,” fortæller Jeppe Møller-Herskind, der er kommerciel direktør i HORESTA.

Overnatningstallene fra viser også, at især de asiatiske turister, som generelt har et højt forbrug når de rejser, stadig ikke rejser lige så meget som inden covid-19.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.