Annons:

Norwegian varsler en rodet flyvesommer og vil købe flere fly

Der kan være forstyrrelser i den europæiske flytrafik selv denne sommer med risiko for strejker i lufthavnene i Paris og København, advarer Norwegians administrerende direktør Geir Karlsen. - Vi er meget bekymrede for, at de holder hen over sommeren, siger han om konflikterne.

I sommeren 2022 var det en akut personalemangel i den europæiske luftfartsindustri, der forårsagede det. Forud for årets højsæson truer nye trusler, advarer Geir Karlsen, i forbindelse med et besøg i Sverige.

– Udfordringen er, at vi har en strejke i Paris, som vi mærker. Og vi har en situation med flyvelederne i København, som bekymrer os. Det kan give problemer, siger han til TT.

En faktor, der har påvirket billetpriserne, er prisen på jetbrændstof, som toppede med $1.300 pr. ton sidste år. Men det er faldet til godt 700 dollars pr. ton nu.

Han sammenligner den dybe krise for ærkerivalen SAS – der er i genopbygning og på jagt efter ny kapital – med den krise, Norwegian gennemgik i 2020-2021.

– Vi tror på, at SAS kommer ud af det her i bedre form, end de var i, da de gik ind i det her. Det tror vi begge på og håber de gør.

Flyselskabet Norwegian har 82 fly i sin flåde, nu helt fokuseret på kortere afstande til og fra Norden. Antallet kan sammenlignes med 50 fly efter den store rekonstruktion, som flyselskabet gennemførte i 2021.

Inden sommeren 2024 sigter de mod 90 fly. Selvom de egentlig havde ønsket at komme op på 100, hvilket bedre ville matche den organisation, flyselskabet har bygget og maksimere stordriftsfordele.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.