Annons:

Norwegian Cruise Line lancerer første krydstogtskib i ny skibsklasse

Norwegian Cruise Line (NCL) løfter sløret for rederiets krydstogtskib nummer 20 – Norwegian Aqua, der samtidig bliver det første skib i ny Prima Plus-klasse. Skibet har plads til 3571 passagerer og rummer bl.a. verdens første hybridrutsjebane. Norwegian Aqua sætter sejl i april 2025 med et syv-dages krydstogt i Caribien, og NCL har netop åbnet for salget.

Norwegian Aqua bliver det første krydstogtskib i Norwegian Cruise Lines nye Prima Plus Class – en udvidet version af rederiets prisvindende skibsklasse Prima Class.

Traditionen tro fremstilles NCL’s næste generation af krydstogtskibe på det verdensberømte italienske skibsværft Fincantieri. Det nye Prima Plus-skib bevarer flere af de mest anerkendte faciliteter fra søsterskibene Norwegian Prima og Norwegian Viva, men med 10% mere plads og kapacitet får Norwegian Aqua større udendørsområder og en højere bemanding end på noget andet moderne krydstogtskib og sætter helt nye standarder for oplevelserne ombord.

”Som det første skib i den nye Prima Plus Class er Norwegian Aqua et tydeligt bevis på, hvad der repræsenterer fremtiden for vores brand samt vores forpligtelse til at skubbe grænserne for oplevelser, der sætter gæsten først – og skaber nye bølger på havet. Norwegian Aqua er opkaldt efter havets smukke, blå nuancer og vores tilknytning til havet. Skibet vil byde på nye, spændende muligheder og demonstrerer NCL som innovatøren i branchen og som en nøglespiller for en ny krydstogtæra,” udtaler David J. Herrera, President for NCL.

Norwegian Aqua måler 322 meter, vejer 156.300 bruttoton og har plads til 3.571 gæster.

Skroget udsmykkes med moderne mytologi

Skroget på Norwegian Aqua er skabt af den filippinsk-amerikanske multidisciplinær kunstner Allison Hueman. Det er første gang en kvindelig kunstner står bag NCL’s skrogkunst, og designet på det nye Prima Plus-skib hedder ”Where the Sky Meets the Sea”. Kunstværket er farverigt og inspireret af moderne mytologi med farverige og abstrakte illustrationer af himmel og hav, styret af datidens gudinder.

”Jeg er ikke kun beæret over at være NCL’s første store kvindelige skrogkunstner, men over at mit kunstværk skal rejse rundt på havene og berøre forskellige dele af verden. Det er utroligt specielt for mig at samarbejde med en partner, der tror på den magiske forbindelse mellem kunst og eventyr,” siger Allison Hueman.

Allison Hueman er verdenskendt for sin globale street art og brandsamarbejder med bl.a. Nike, L’Oreal og Google.

Verdens første hybridrutsjebane, familiefavoritter og hæsblæsende oplevelser på øverste dæk

De mest eventyrlystne kan få pulsen op i verdens første hybridrutsjebane ’Aqua Slidecoaster’. Rutsjebanen har magnetisk løft og snor sig rundt på toppen af skibet og sender i høj fart adrenalinhungrende gæster gennem to forskellige baner – med og uden vand.

NCL’s populære klub for teenagere ’Entourage’ får sit eget område med mulighed for at deltage i alderssvarende aktiviteter for de 13 til 17-årige.

Prima Class-favoritter som fritfalds-rutsjebane i 10 etager ’The Drop’ er med ombord, og spillerummet ’The Stadium’ er at finde i en udvidet version. Glow Court er et digitalt sportskompleks med interaktivt LED-gulv, som omdannes til natklub om aften. Familiefavoritten for de 3 til 12-årige, Splash Academy, vender ligeledes tilbage på Norwegian Aqua.

 

Større og mere rummelige udendørsområder

Udendørsområderne er større på Norwegian Aqua end på noget andet skib, og ferielivet kan bl.a. nydes i loungeområdet ved skibets store infinity edge pool, der er udstyret med indbydende daybeds.

Ocean Boulevard strækker sig rundt om hele skibet og er den største til dato. Her kan der slappes af på ’Infinity Beach’ eller på La Terrazza, den store udendørs lounge med havudsigt så langt øjet rækker. En gåtur på Ocean Boulevard fuldendes af mødet med glasbroen ’Ocean Walk’, der giver følelsen af at gå i luften – højt hævet over vandet.

Større suiter og eksklusiv lounge for solorejsende

The Haven by Norwegian® er NCL’s suite og skib-i-skibet koncept. Norwegian Aqua får 123 velindrettede suiter med eksklusiv adgang til soldæk, spa og infinity pool – det er det højeste antal suiter nogensinde på NCL’s skibe. Blandt suitenyhederne er den nye treværelses Duplex Haven Suites. De nye luksussuiter vil være i to etager og inkluderer bl.a. separate opholds- og spiseområder, en stor balkon, tre soveværelser og tre badeværelser.

Solorejsende får ligeledes flere indkvarteringsmuligheder med NCL’s nye udvidede solokahyt-kategori, der tilbyder mere plads og et større udvalg af indkvarteringsmuligheder. Udover NCL’s karakteristiske Studio-kahytter, tilbydes NCL’s nye solokahytter ’Solo Inside’, ’Solo Oceanview’ og ’Solo Balcony’. Alle solorejsende har adgang til den eksklusive Studio Lounge.

Solrige ruter året rundt

Norwegian Aqua sætter sejl for første gang i april 2025 med afgang fra Port Canaveral i Florida. Herfra går turen til caribisk ø-idyl i Puerto Plata i Den Dominikanske Republik, Tortola på De Britiske Jomfruøer, Sankt Thomas på De Amerikanske Jomfruøer samt NCL’s egen private ø, Great Stirrup Cay i Bahamas.

 Fra august 2025 til oktober 2025 sejler hun en række fem- og syv-dages krydstogter til Bermuda fra New York City. Fra start oktober 2025 til april 2026 starter en række fem- og syv-dages østcaribiske ruter med afgang fra krydstogthovedstaden Miami.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.