Annons:

Norges regering investerer i elektrisk fjordflyvning

Bergensfirmaet Elfly har modtaget 63 millioner norske kroner fra regeringen til at udvikle sit elektriske vandfly Noemi. I 2029 forventer selskabet at have 20 fly i drift langs den norske vestkyst. Af: Leif Holmkvist.

Noemi står for “no emissions” og vil flyve som prototype inden for to år. Den har 13 sæder og en rækkevidde på 20 miles ved 250 km/t.

Projektet bakkes nu op af både regeringen gennem Miljøministeriet og forskningsfonden Sintef. Tanken er at kunne bruge Norges mange fjorde som flydende lufthavne.

Teknikerne forventer at kunne opskalere Noemi i senere versioner til 19 sæder og bygge en fragtversion, der kan læsse fire et-tons paller.

Noemi må kun operere i lavere flyvehøjder og er derfor designet uden trykkabine, hvilket sparer mindst fem vægtprocent. Den skal også kunne lette og lande i bølger op til to meter høje, skriver FutureFlight.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.