Annons:

Lufthansa jagter SAS-kunder: “Det vil skade SAS”

SAS forlader snart Star Alliance-pointklubben og slutter sig til Air France-KLM's alliance Skyteam. Det giver Lufthansa en gylden mulighed for at rykke sine positioner i Norden. De har blandt andet indledt forhandlinger med SAS' værste konkurrent Norwegian.

– Lufthansa har naturligvis ringet til os og snakket. Det er det, du gør, når din bedste ven forlader dig. Nu vil de have en ny bedste ven i Norden, sagde den norske administrerende direktør Geir Karlsen i et interview med Travel News i denne uge.

Det tyske flyselskab Lufthansa, som er den største spiller i Star Alliance, tiltrækker SAS-kunder med et såkaldt “statusmatch”, skriver Dagens Næringsliv. Det betyder, at en kunde med guldniveau hos SAS kan få samme niveau hos Lufthansa. Kunder på sølv-, diamant- og pandionniveau har også modtaget et tilbud.

Marketingprofessor Tor W. Andreassen ved Norges Handelshøjskole kalder det tyske tilbud for “meget smart”.

– Det vil gøre ondt på SAS. Det vigtigste for et netværksselskab som SAS er bonusprogrammet, og at få en reel overførsel til Lufthansa […] med de samme fordele vil påvirke dem, siger han til Dagens Næringsliv.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.