Annons:

Lufthansa-flyvninger står over for forstyrrelser på grund af ground personalets strejke

Lufthansa-flyvninger står over for "omfattende" forstyrrelser senere på ugen, når ground personalet skal strejke i en konflikt om løn. Ver.di-fagforeningen sagde mandag (5. februar), at den opfordrede 25.000 groundansatte, der arbejder for Lufthansa i Frankfurt, München, Hamburg, Berlin og Düsseldorf, til at gå ud i omkring 27 timer fra tidlig onsdag (7. februar).

Lufthansa sagde, at stridsaktionen fra Ver.di ville resultere i “omfattende indvirkninger på flyveprogrammet” onsdag og torsdag.

Lufthansa-strejkerne kommer som en del af en bølge af arbejdskampe i Tysklands transportsektor hidtil i år. I sidste uge indkaldte Ver.di til en endagsstrejke for sikkerhedsarbejdere i landets store lufthavne. Der var også en arbejdsnedlæggelse af personalet på lokale busser, sporvogne og metrotog fredag (2. februar).

Dette fulgte efter en strejke fra Deutsche Bahn-togførere i januar, som forårsagede store forstyrrelser i landets jernbanetjenester i flere dage. Selvom yderligere strejker i denne strid i øjeblikket er suspenderet indtil begyndelsen af marts, efter at de to sider blev enige om at gå tilbage til forhandlingsbordet.

Ver.di søger en lønforhøjelse på 12,5 procent, eller mindst en ekstra €500 om måneden, for jordansatte hos Lufthansa.

Marvin Reschinsky, fagforeningens forhandler, udtaler: “Medarbejderne hos Lufthansa har allerede omkring 10 procent mindre i lommen, end de havde for tre år siden. Trods rekordoverskud vil denne situation blive værre med arbejdsgivernes tilbud.”

Fagforeningens såkaldte endags-“advarsels”-strejke for Lufthansa-groundarbejdere løber fra kl. 4 onsdag (7. februar) til kl. 7.10 torsdag (8. februar).

 

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.