Annons:

Lufthansa får OK til at købe ITA

Den tyske luftfartsgigant Lufthansa har fået grønt lys fra EU-Kommissionen til at overtage det italienske statsflyselskab ITA Airways.

Handlen på omkring 370 mio. Euros betyder, at Italiens Georgia Meloni har en mindre pengesluger til det italienske statsbudget, skriver Bloomberg. Samtidig får Lufthansa, der i forvejen er Europas største flyselskab, en større andel af markedet. Konsolideringen af ​​det europæiske skrider derfor frem. Næste skridt kommer snart, når SAS efter sommer bliver en del af Air France-KLM.

Den stigende konsolidering i den europæiske luftfartsindustri har ført til flere transaktioner på bordet hos EU’s konkurrencemyndigheder. EU’s vagthund gennemgår også i øjeblikket British Airways moderselskab IAG’s overtagelse af 400 millioner euro af Air Europa – en aftale, der allerede er blevet trukket tilbage én gang før på grund af pres fra regulatorer, og som kan stå over for lignende forhindringer denne gang.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.