Annons:

Levende væggelus i Oslo Lufthavn

"Skrekksenga" er en installation med en seng befængt med levende væggelus, placeret i afgangsområdet i Oslo Lufthavn.

For tredje år i træk hjælper Storebrand rejsende i Oslo Lufthavn (OSL) med et stadigt stigende problem – væggelus. I år byder kampagnen på et nyt og spændende twist: “Skrekksenga”.

– Denne udstilling er lidt skræmmende, men meget informativ. Den viser rejsende, hvad de skal kigge efter, når de tjekker ind på overnatningsstedet, og hvilke forholdsregler der skal tages for at mindske risikoen for at få blindpassagerer med hjem i bagagen, siger marketingdirektør i Storebrand Camilla Haveland.

Hun roser sine egne medarbejdere, der sammen med reklamebureauet Per Høj har videreudviklet væggeluskampagnen, der sidste år vandt PR-prisen European Excellence Awards.

Installationen har blandt andet et kamera, hvor man tydeligt kan se væggelusene kravle rundt. Samtidig får rejsende gode tips til, hvad der er smart at gøre for at undgå at komme i nærkontakt med væggelus:

  • Undersøg værelset, når du ankommer, og vær særlig opmærksom på sengen. Brug en lommelygte på din mobil og se efter mørke ekskrementer pletter og dyr.
  • Har du mistanke om væggelus, skal du ikke flytte ind. Spørg efter et andet værelse eller vælg et andet hotel.
  • Tag gerne dine forholdsregler, selvom du ikke finder væggelus. Placer bagagen i en vis afstand fra sengen og op fra gulvet.
  • Pak ikke ud og hold kufferten eller tasken lukket.
  • Lad ikke snavset vasketøj ligge på gulvet og lad ikke dagens outfit ligge uden for sengen.

Hvorfor “skrekksenga”?
– Væggelus er et voksende problem for rejsende over hele verden. Ved at vise, hvordan disse små skadedyr ser ud, samt hvilke spor man skal kigge efter, når man tjekker ind på overnatning, vil Storebrand øge folks bevidsthed og mindske risikoen for, at rejsende får væggelus med hjem, forklarer Haveland.

Tidligere succes
– Storebrand har haft væggelusbekæmpelse på OSL de seneste to år og taget godt imod rejsende, når de kommer hjem fra ferie, siger Marianne Solheim, marketingchef for forsikring i Storebrand, som også har ledet arbejdet i år.

Ved hjælp af specialtrænede hunde har hjemvendte turister fået mulighed for at tjekke deres bagage for væggelus. Storebrand har efter opdagelse tilbudt nedfrysning af den inficerede bagage.

– Dette tiltag har været meget populært blandt de rejsende, og mange har fået nyttig hjælp. Vores væggelusbekæmpelse vil selvfølgelig også være på plads til sommer, slutter Solheim.

Rejsende kan finde Skrekksenga i Pir Nord ved gate D3 fra 1. juli til 4. august. Væggelusbekæmpelsen vil være til stede ved ankomsten fra den 29. juli til den 4. august.

 

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.