ICEBAR er designet af kunstnerduoen Christian Strömqvist og Karl-Johan Ekeroth og hedder “Origin”. Temaet er en hyldest til vandet som livets kilde og Torneälven – stedet hvor ICEHOTELs historie begyndte, og det materiale, som skaber både ICEHOTEL og ICEBAR. Baren er bygget med 50 tons krystalklar naturis, omhyggeligt formet af kunstnere og et konstruktionsteam i samarbejde med lysdesignere. Når isen smelter og igen bliver til vand – er det en påmindelse om naturens konstante kredsløb og en hyldest til isen, som giver nye muligheder for skabelse i dette bæredygtige materiale hvert år.
“Det føles fantastisk at kunne åbne dørene til denne verden af is midt på Strøget. Nu kan Københavns gæster opleve et strejf af vores verden – det er en drøm, der går i opfyldelse,” siger Marie Herrey, CEO for ICEHOTEL.
Bæredygtighed hos ICEBAR:
ICEHOTEL ligger ved bredden af Tornefloden i Jukkasjärvi, det nordlige Sverige. Hver vinter fryser floden til, og isen bliver det eneste byggemateriale til både ICEHOTEL og vores ICEBARs.
Når sæsonen slutter, eller når vi redesigner en ICEBAR, smelter isen tilbage til vand. Is er et fornybart byggemateriale, skabt af naturen, som vi låner i en kort periode, inden vi giver det tilbage.
Den samlede mængde is, vi høster til ICEHOTEL og alle ICEBARs, svarer til kun ti sekunders naturlig strøm i Tornefloden. Vi høster i marts, når isen er tykkest. I Jukkasjärvi opbevares isen koldt med hjælp fra det arktiske klima og solenergi, mens transporten til vores ICEBARs holdes kold med klimaneutral teknologi gennem vores partner Frigoscandia.
For at køle Icebar Copenhagen bruges cirka 118 kWh per dag, hvilket svarer til 463 kWh energi per kvadratmeter per år – på niveau med en gennemsnitlig restaurant eller bar, som typisk bruger 300–600 kWh/m² årligt. Baren drives med grøn strøm, hvilket gør energiforbruget så effektivt og bæredygtigt som muligt.