Annons:

Hver anden gambler med sikkerheden på ferien

Halvdelen af de danske feriegæster undersøger ikke deres overnatningssteds evakueringsplaner. Det viser en ny undersøgelse fra Kantar Gallup lavet for Gouda Rejseforsikring og Gjensidige.

Næsten hver anden dansker, mere præcist 47 %, svarer nemlig i en ny undersøgelse, at de ikke undersøger evakueringsplanerne for deres overnatningssted, når de er på ferie. Evakueringsplaner hænger typisk i alle ferielejligheder eller på hotelværelser og beskriver, hvad man som gæst skal gøre ved eksempelvis brand, terror eller naturkatastrofer. Undersøgelsen er lavet af Kantar Gallup for Gouda Rejseforsikring og Gjensidige.

Og selvom evakueringsplanerne kun skal bruges i absolutte nødstilfælde, er det en god ide at orientere sig om, hvordan man skal forholde sig, hvis uheldet er ude, forklarer Louise Hertzum Andersen, der er chef for forretningsudvikling i Gouda Rejseforsikring.

Især de unge ignorerer faren

Mens andelen af danskere, der ikke forholder sig til evakueringsplaner generelt, er høj, så er der særligt en gruppe i befolkningen, der negligerer den vigtige information i endnu højere grad, når de er på ferie.

Undersøgelsen viser nemlig, at hele 57 % af unge mellem 18 og 29 ikke undersøger, hvordan de skal agere i tilfælde af evakuering. Kun hver tredje undersøger specifikt, hvad de skal gøre i tilfælde af brand.

“Uanset alder, så er det vigtigt, man sørger for at tage sine forholdsregler, og undersøger hvordan man skal forholde sig i tilfælde af brand eller lignende på sit overnatningssted. Men det er alligevel ekstra bekymrende, at næsten seks ud af ti unge mellem 18 og 29 ikke orienterer sig, og på den måde øger risikoen for at komme til skade, hvis uheldet er ude,” siger Louise Hertzum Andersen.

/Ritzau

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.