Annons:

Heathrow lufthavn opfordrer regeringen

Heathrow tog imod 6,7 millioner passagerer i april og er fortsat på vej til at byde velkommen til flere passagerer end nogensinde før i 2024.

Det samlede antal passagerer, der har rejst transit gennem Heathrow i år er 25,2 millioner. I sidste måned tog lufthavnen imod et dagligt gennemsnit på 224.000 passagerer. Fredag den 19. april var flyvepladsens travleste dag siden oktober 2019 med 1.337 flyvninger.

De stærke tal kommer efter, at Heathrow blev kåret som den fjerde travleste lufthavn i verden af ACI.

På trods af dette begrænser den nuværende regeringspolitik Storbritanniens globale forbindelse, siger talsmænd. De hævder, at dette er forårsaget af initiativer som indførelsen af unødvendige visa til transitpassagerer, fraværet af tax-free shopping og den nyligt foreslåede forhøjelse af priserne. Det skriver Businesstravel Magazine i en artikel.

De understreger også behovet for, at ministrene tager en tværstatslig tilgang til politikudformning, der understøtter britisk luftfarts globale konkurrenceevne.

Østasiatiske og mellemøstlige ruter har oplevet tocifrede procentvise stigninger i passagerer. En stigning i passagerer til Delhi og Mumbai har gjort disse til de sjette og ottende mest populære destinationer hidtil i år, hvor henholdsvis New York, Dubai og Doha indtager de tre øverste pladser.

Terminal 2 bød velkommen til sin millionte flyvning lørdag den 27. april, en milepæl, der kommer, mens terminalen forbereder sig på at fejre sit 10-års jubilæum til sommer.

Heathrow CEO Thomas Woldbye udtaler: “Som vi fortsætter med at vokse, er vores fokus på at gøre Heathrow egnet til fremtiden, levere pålidelige rejser til alle vores kunder i dag og gøre os klar til morgendagens udfordringer og muligheder.

“Men for at frigøre vores fulde potentiale til at hjælpe med at vækste landets økonomi, har vi brug for, at regeringen implementerer politikker, der understøtter britisk luftfarts evne til at konkurrere globalt og dermed gør Storbritannien mere konkurrencedygtig generelt.”

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.