Annons:

Generalforsamlingen belønner Scandics administrerende direktør flot

Scandics administrerende direktør Jens Mathiesen modtog sidste år 26,2 millioner SEK. Han bonus bryder igennem det loft, der er sat af tidligere generalforsamlinger. Af: Leif Holmkvist.

Jens Mathiesen havde sidste år en grundløn på 8,7 millioner SEK, måske rimeligt for en mellemstor børsnoteret transnational virksomhed.

Oven i købet er der et kortsigtet bonusprogram til Scandics ledende medarbejdere. Ud fra en række kriterier fastsat af virksomhedens vederlagsudvalg, herunder økonomiske resultater, kundetilfredshed, ledelse og engagement, kan bonusser maksimalt udgøre 100 procent af den faste løn.

Sidste år fik Jens Mathiesen en maksimal bonus på 8,7 mio. Grundløn plus årlig bonus udgjorde SEK 17,4 mio.

Men i 2022 besluttede bestyrelsen, senere med generalforsamlingens godkendelse, at give Jens Mathiesen en variabel “fastholdelsesbonus”, det vil sige en ekstra bonus for at blive i virksomheden i tre år. Bestyrelsen vurderede, at det var “forretningskritisk for selskabet at sikre, at den nuværende administrerende direktør fortsat leder Scandic i denne periode”.

For sidste år var den optjente ekstra bonus 4 millioner SEK. Nu er årslønnen oppe på 21,4 millioner SEK. Hans variable løndel udgør derfor 163 procent af den faste grundløn. Reglerne sagde maksimalt 100 procent bonus og bestyrelsen skriver, at der er foretaget afvigelser fra retningslinjerne. Men både revisorerne og generalforsamlingen godkender afvigelsen.

Den administrerende direktør deltager også i det langsigtede incitamentsprogram, der giver ret til vederlagsfrit aktier i visse lokaler for 80 udvalgte medarbejdere i koncernen.

Sidste år modtog Jens Mathiesen aktier for 1,5 millioner SEK og er nu oppe på en løn på 22,9 millioner SEK. Derudover havde han “frynsegoder”, det vil sige ydelser inkluderet i erstatningspakken, til en værdi af 0,3 mio. I alt 23,2 mio.

Læg dertil årets pensionshensættelser på 3 millioner og slutsummen lander på 26,2 millioner kroner.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.