Annons:

Podcast: Forretningsrejser er på vej ned – og dette er kun begyndelsen!

Travel News chefredaktør Viggo Cavling havde mulighed for at interviewe Thomas Ådén, Managing Director Nordics, BCD Travel, Wolfgang Strasser, Senior Vice President Europe, BCD Travel og Julien Etchanchu, Senior Director, Sustainable Collaboration, Advito under Nordic Business Travel Summit i Stockholm. De forudser store ændringer i fremtiden for forretningsrejser.

”Vi støtter SAF, men vi er imod hypen. Det løser ikke alle problemer. SAF er ikke skalerbar. Men hvis det løser 3 procent af vores problemer, er det godt”

BCD Travels prognose fremadrettet er, at forretningsrejserne vil fortsætte med at falde. For mange virksomheder er flyvning et stort no-no, de ønsker, at medarbejderne skal rejse kortere strækninger med tog, for eksempel mellem Gøteborg og Stockholm og kortere strækninger i Europa. Behovet for fysiske “kontrolmøder” forsvandt under covid og er ikke vendt tilbage.

– Overnatningsrejser er helt væk, siger Thomas Ådén, Managing Director Nordics, BCD Travel og fortsætter:

– Man bliver længere væk, og turen bliver med andre ord til fornøjelse hen over weekenden. Dette er ikke kompliceret. Du deler regningen og betaler dine enkelte dele privat.

Hvad er trenden i Norden for forretningsrejser?

– I Norden er forretningsrejserne nede med 30-40 procent i forhold til 2019. Især når det kommer til flyrejser. Nu er det socialt accepteret at have digitale møder. Det var ikke før covid. Men spørgsmålet er, hvad virksomheder og organisationer skal gøre, når de mødes. Vi leder stadig efter dette. Men vi vil stadig gerne mødes ansigt til ansigt, siger Thomas Ådén, Managing Director Nordics, BCD Travel.

Behovet for at mødes består, men spørgsmålet er hvorfor. Og hvad skal der gøres ved disse større møder. Her skal erhvervsrejsebureauerne have øret til jorden og levere et godt produkt. Det skal de gøre samtidig med, at mange erfarne medarbejdere forsvandt under pandemien, og de, der nu er på plads, er nyansatte.

Bæredygtighed er selvfølgelig drivkraften bag denne udvikling, og mange virksomheder har indført lofter for rejser. Når loftet er nået, kan medarbejderne blive på hjemmekontoret. Men når de rejser, vil der være flere rejsedage og gerne i kombination med fornøjelse, at forretningsrejsen bliver til en kort ferie. Grænsen mellem arbejde og fritid bliver løsnet og i dag kan over 30 procent af dem, der arbejder, gøre dette uden for arbejdspladsen i visse perioder. Dette fører til mere komplekse produkter til rejsebureauer.

Flyselskabet har også et troværdighedsproblem efter sidste sommers kaos med overfyldte lufthavne og aflyste fly.

Toget opfattes som mere sikkert, ifølge Wolfgang Strasser, Senior Vice President Europe, BCD Travel og fortsætter:

– I fremtiden vil fjerntog mellem lande i Europa være mere pålidelige end flyvninger. Der plejede at være mere prestige i at flyve, men det forsvinder nu. Holdbarhed er det vigtige.

Julien Etchanchu, Senior Director, Sustainable Collaboration, Advito holdt en meget interessant tale ved arrangementet, hvor han ikke så nogen anden mulighed for at redde klimaet, end at alle skulle flyve mindre. Han viste også flere eksempler på klimaløfter afgivet af rejseselskaber og institutioner, som ikke er blevet indfriet.

– Vi skal rejse mindre. Og når vi gør det, skal det være med tog. Og vælg det rigtige flyselskab. Virgin Atlantic Airways har købt nye fly til langdistanceflyvninger over Atlanten, de foretrækkes.

Hvad synes du om Sustainable Aviation fuel (SAF)?

– Vi støtter SAF, men vi er imod hypen. Det løser ikke alle problemer. SAF er ikke skalerbar. Men hvis det løser 3 procent af vores problemer, er det fantastisk.

Er Paris-målene opnåelige?

– Ja, hvis vi mener det seriøst. Men så skal vi finde en model med mindre flyvning. Det er den eneste vej frem. Skal vi vokse eller skal vi trives, det er spørgsmålet, og mit svar er, at vi skal vokse ved at trives.

Lyt til Podcasten her:

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.