Annons:

Flytrafikken blev lørdag morgen forstyrret i München Lufthavn.

Det skete, fordi klimaaktivister havde valgt at lime sig selv fast til landingsbanen.

Det skriver Deutsche Welle.

»Lufthavnen er lukket af sikkerhedsmæssige årsager, fordi klimaaktivister har klistret sig fast til taxibanerne,« sagde en talsmand for lufthavnen tidligere.

Alle fly måtte aflyses eller dirigeres til andre lufthavne. Siden er to landingsbaner dog åbnet, men lufthavnen siger, at der fortsat kan være forsinkelser.

Det er den tyske klimaaktivistgruppe ‘Letze Generation’, der står bag. I en række opslag på X har de blandt andet delt billeder af et medlem, som sidder på landingsbanen.

Tysklands indenrigsminister, Nancy Faeser, er på X ude med skarp kritik af aktivisterne.

»Sådanne kriminelle handlinger bringer lufttrafikken i fare og skader klimabeskyttelsen, fordi de kun skaber uforståenhed og vrede. Det er godt, at forbundspolitiet handlede hurtigt. Gerningsmændene skal konsekvent retsforfølges, og beskyttelsesforanstaltningerne i lufthavnen skal revideres,« skriver hun.

Også transportminister Volker Wissing har reageret. I en udtalelse taler han for hårdere straffe til dem, der bringer luftfartssikkerheden i fare.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.