Annons:

Flyhjælp stævner Ryanair i 500 sager på én gang i kampen for økonomisk kompensation til passagerer

Forsinkede eller aflyste Ryanair-fly har fået mange kunder til at henvende sig til Flyhjælp for hjælp til at kræve kompensation. Flyhjælp har samlet til bunke blandt henvendelserne og stævner nu flyselskabet for sammenlagt 3,2 millioner kroner.

I den kommende tid vil Ryanair modtage ikke mindre end 500 stævninger fra Flyhjælp, som hjælper flypassagerer med at indhente økonomisk kompensation og billetrefusion hos flyselskaber ved flyforsinkelser og aflysninger. Der skriver Flyhjælp i en pressemeddelelse.

Flyhjælp har samlet sager på vegne af flere end 1000 kunder, som savner økonomisk oprejsning fra flyselskabet, og er nu parat til at gå i retten for at kæmpe for det, de mener passagererne retmæssigt har krav på.

Med de mange sager ønsker Flyhjælp at sende et signal til Ryanair om, at flyselskabet er for langsomme og dårlige i deres håndtering af passagerkrav, forklarer Benedikte Bolvig Lund, advokat og juridisk direktør i Flyhjælp.

 

  • Det er vores erfaring, at når flyselskaber som Ryanair har for god tid til at behandle sagerne, så finder de på alle mulige indsigelser af mere eller mindre lødig karakter for at undgå at betale kompensation. Men vi vil ikke acceptere, at passagerrettighederne bliver tilsidesat på den måde. Flyselskaberne skal tvinges til at forholde sig til passagerernes ret til kompensation og billetrefusion, og det ser vi som vores ansvar at sørge for, siger Benedikte Bolvig Lund.

Det gør Flyhjælp altså nu med 500 stævninger, der tilsammen løber op i 3,2 millioner kroner.

Der er flere sager, hvor de kommer fra

Stævningerne kommer i kølvandet på en Højesteretsdom i april, hvor Ryanair fik medhold i en sag om udbetaling af billetrefusion via en online billetformidler, en såkaldt OTA. Flyhjælp var ikke tilfredse med udfaldet, fordi den har skabt større uklarhed omkring passagerernes rettigheder i forhold til udbetaling af billetrefusion.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.