Annons:

Flot comeback for dansk turisme

"Efter to svære år præget af den globale coronapandemi gjorde dansk turisme et usædvanligt comeback i 2022 med 62,7 mio. kommercielle overnatninger svarende til knap 12 pct. flere end det seneste rekordår i 2019. Sådan skriver formand Niels Jørgen Jensen og adm. direktør Jan Olsen i VisitDenmarks årsberetning 2022.

At Danmark var blandt de første lande i verden til at fjerne restriktionerne, gav dansk turisme et forspring, og Danmark er det land i Vesteuropa, der i 2022 oplevede den bedste genstart efter pandemien. Faktisk er Danmark det eneste land med vækst i den udenlandske turisme.

Da VisitDenmark gik ind i 2022, var det med den klare prioritet at genvinde de udenlandske turister og få turismen tilbage på vækstsporet. Helt fra begyndelsen af året var vi klar med de store forårskampagner for at være blandt de første i markedet og dermed skabe en præference for Danmark der, hvor rejselysten var størst.

Vi kan fra VisitDenmarks side takke politikerne på Christiansborg for de ekstra genstartsmidler, som har gjort det muligt at investere offensivt i den internationale markedsføring de seneste år.”

Dele af dansk turisme var dog fortsat påvirket af coronapandemien i 2022. Det fremgår af årsberetningen, der beskriver udviklingen for dansk turismes markeder, forretningsområder og for destinationerne. Desuden indeholder årsberetningen en række højdepunkter for året og kigger frem mod nye projekter de kommende år.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.