Annons:

Norse Atlantic aktie kollapser efter negativ opdatering

Norse Atlantic meddelte tirsdag, at de kæmper med svagere billetpriser end forventet. Aktien er faldet mere end 45 procent efter meddelelsen.

Tirsdag sendte selskabet en fondsbørsmeddelelse ud, hvori de meddelte, at resultatet i andet kvartal er under forventningerne.

Flyselskabet har haft et krævende år, og aktien var nede med mere end 40 procent siden årsskiftet før børsåbningen tirsdag, skriver E24.

Handelen med aktien blev automatisk stoppet på grund af store kursudsving ved åbningen tirsdag. Ved 13-tiden var aktien nede med mere end 45 procent.

Løbende kapitalbeslaglæggelse
I fondsbørsmeddelelsen oplyste Norse Atlantic, at “flere kapitaltiltag er undervejs”.
Flyselskabet holdt en investorpræsentation klokken 12 i forbindelse med en opdatering af driften i årets andet kvartal.

Norse Atlantic-stifter og administrerende direktør Bjørn Tore Larsen har ikke ønsket at udtale sig til Dagens Næringsliv om, hvorvidt der er nyt behov for kapitalfremskaffelse.

Flyselskabet har hentet ny kapital syv gange siden starten i 2021.

Larsen er den næststørste ejer i Norse gennem selskabet BT Larsen & CO, der ejer 24,27 millioner aktier. Papirværdier falder med 80 millioner norske kroner efter aktiekollapset, skriver E24.

Lavere billetpriser
Det er primært lavere billetpriser, der påvirker driften negativt. Både belægningsgraden, altså hvor fyldte flyene var, og indtægter fra tillægsydelser i kvartalet var gode, skriver Norse i fondsbørsmeddelelsen.
Det er heller ikke lykkedes virksomheden at lande en planlagt aftale med en strategisk partner. Norse oplyser i beskeden, at de var tæt på at lande handlen, men at den potentielle investor trak sig efter at have besluttet ikke at gå ind på langdistancemarkedet. Forhandlingerne blev afsluttet den 22. juni.

Selskabets kortsigtede likviditet er også negativt påvirket af kommende kreditkortbetalinger på grund af skæve sommerbookinger. Norse oplyser ikke desto mindre, at de forventer at blive profitable i tredje kvartal og andet halvår af 2024.

 

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.