Annons:

Deltapiloterne kan se frem til enorme lønforhøjelser, hvis de bliver enige om en ny lønaftale med flyselskabet

Delta Air Lines har opnået en foreløbig aftale med sine piloters fagforening, der ville tilbyde lønforhøjelser på mere end 30% over tre år.

Piloterne modtager en indledende lønforhøjelse på 18% ved underskrivelsen af kontrakten, derefter en efterfølgende stigning på 5% efter et år og en 4% årlig stigning i de følgende to år.

Delta’s kontrakt ville være en af de første, der blev indgået af et stort flyselskab, siden pandemien ramte. Alaska Airlines indgik en ny aftale i oktober og er det eneste anden amerikanske flyselskab, der opdaterer sine piloters kontrakter.

Under pandemien kæmpede piloterne for at sikre bedre løn og forhold, men post pandemiske rejser har forårsaget en stigning i efterspørgslen efter piloter.

Milepælaftalen kommer efter spændte forhandlinger. Frustrationerne er blevet opbygget blandt Delta’s piloter, der har arbejdet uden en ny kontrakt i næsten tre år siden deres gamle kontrakt udløb i december 2019.

I oktober stemte Deltapiloterne repræsenteret af Air Line Pilots Association overvældende for at strejke.

Ifølge CNBC kan det nye udkast til aftalen hjælpe med at øge piloternes løn på tværs af branchen. Dette kan gøre flypriserne dyrere, da lønninger og brændstof allerede er luftfartsselskabers største udgifter.

Pilotforeningerne har været i stand til at bruge deres muskel i år, da flyselskaberne kæmpede for at imødekomme den stigende efterspørgsel efter en pandemikrelateret nedgang. Deltas aftale kan presse American Airlines og United Airlines for at løse problemerne med deres piloter.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.