Annons:

Danske politikere: “SAS hovedkvarter bør flyttes”

SAS' hovedkvarter bør flyttes til Danmark, hævder danske politikere, der peger på, at Sverige har nægtet at give nye penge til det kæmpende flyselskab. Det svenske finansministerium hævder at følge spørgsmålet tæt, ifølge Di.

Den danske regering er parat til igen at åbne pengepungen for SAS, der i december tabte 1,5 mia. Det baner vejen for et fremtidigt SAS med Danmark som eneste statsejer. Den danske finansminister Nicolai Wammen (S) har peget på en fremtidig ejerandel i flyselskabet på op til 30 procent mod nutidens 22 procent, oplyser Di.

På den baggrund sætter danske politikere spørgsmålstegn ved rimeligheden af, at Sverige fortsat udgør flyselskabets administrative og juridiske grundlag. Kastrup er i forvejen det vigtigste knudepunkt i selskabets flytrafik. Flere danske oppositionspolitikere siger til avisen Berlingske, at den danske stats støtte skulle betyde, at SAS flytter sit hovedkvarter fra hovedkvarteret i Frösundavik uden for Stockholm til Danmark.

Folk med god indsigt i SAS fortæller Di, at det er muligt at flytte hovedkontoret til Danmark, men at det ville være en kompliceret øvelse, mens fordelene for både virksomheden og kunderne ser ud til at være yderst begrænsede.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.