Annons:

Danmark styrker sin position som gastronomisk supermagt

Danmark udbyggede sin position som gastronomisk stormagt, da Michelin mandag aften tildelte dansk gastronomi otte nye stjerner, så vi nu har 52 stjerner fordelt på 38 restauranter.

De prestigefyldte Michelin-stjerner for Norden 2025 er netop blevet uddelt ved et stort anlagt show i Odsherred, og det blev en sand festaften for dansk gastronomi, der fik otte nye stjerner og ikke mistede en eneste.
Danmark har nu 52 stjerner fordelt på 38 restauranter. Dertil kommer syv restauranter med en Bib Gourmand – en markant anerkendelse af det gastronomiske niveau over hele landet.

En national styrkeposition

“Dansk gastronomi har gennemgået en vild udvikling over de seneste 10-15 år og er i dag en helt unik ”reason-to-go” for højtforbrugende udenlandske turister. Aftenens mange stjerner bidrager i høj grad til at styrke dette brand,” siger HORESTAs konstituerede adm. direktør, Jeppe Møller-Herskind, der deltog ved showet i Odsherred.

Han peger på, at Danmark på bare ni år har fordoblet antallet af Michelin-stjerner. Det er udtryk for en udvikling, hvor gastronomien siden starten af dette århundrede er gået fra niche til national stolthed.

“Det er ikke kun en hyldest til de udvalgte restauranter, men til hele det gastronomiske økosystem, vi har bygget op i Danmark. Bag hver stjerne står et stærkt fællesskab af faglighed og passion – fra kokkene i køkkenerne til de lokale producenter og tjenere, der får det hele til at spille,” siger Jeppe Møller-Herskind.

Effekten rækker langt ud over tallerkenen

Stjerneregnen er ikke længere forbeholdt hovedstaden. Over hele landet – fra Bornholm til Nordjylland – skaber gastronomiske fyrtårne både lokal stolthed og international opmærksomhed. Samtidig har topgastronomien været med til at løfte hele udespise scenen og ændre danskernes vaner.

“Vores topgastronomi har bidraget til at skabe en ny kultur for at gå på restaurant blandt danskerne, og det skaber vækst og beskæftigelse langt ud over tallerkenen – på hoteller, hos producenter og i det lokale erhvervsliv generelt,” siger Jeppe Møller-Herskind.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.