Annons:

Australsk lejekaos: Slår hårdt ned på Airbnb

Andelen af folk, der lejer deres bolig ud gennem portalen Airbnb, er åbenbart alarmerende høj i den australske millionby Brisbane.

Derfor skrider byrådet ind med nye hårde regler, der blandt andet betyder, at man nu skal have officiel tilladelse til at udleje.

Det skriver Ekstra Bladet med henvisning til en artikel i The Guardian

Ifølge Brisbane-borgmester Adrian Schrinner, kan man derfor nu kun udleje via Airbnb, hvis man har ‘planlægningsgodkendelser på plads’, ‘aftaler med resten af bebyggelsen’ og en ‘ejendomsansvarlig døgnet rundt’.

‘En del af forretningen’
Opfylder man ikke de nye krav, bliver man tvunget tilbage på det ‘pressede australske lejemarked’, understreger Adrian Schrinner.

Det er dog langt fra første gang, at politikerne i Brisbane går til krig mod Airbnb og de såkaldte ‘korte indkvarteringsophold’.

Tidligere har man pålagt ekstra gebyrer på udbydere som Airbnb, og de gebyrer kommer til at stige igen i den nærmeste fremtid, siger Adrian Schrinner.

‘Udlejerne bruger jo ikke boligerne til at leve i – men effektivt som en del af deres forretning’, og det ‘skal afspejle sig i gebyrerne’, siger borgmesteren.

Ifølge the Guardian er der mere end 10.000 ejendomme i Brisbane, der bliver brugt til korte indkvarteringsophold.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.