Annons:

Aalborg Lufthavn er klar til sommertrafikken med stigende rejseaktivitet

Rejseaktiviteten er fortsat stigende i Aalborg Lufthavn, med 101.621 passagerer gennem terminalen i marts 2022, der svarer til 83,3 procent af 2019-niveauet. Samtidig markerede den sidste weekend i marts overgangen til sommerprogrammet – med blandt andet opstarten af ruterne til Bornholm og Mallorca samt den fjerde daglige afgang til Amsterdam.

I marts 2022 rejste 101.621 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn, svarende til en stigning på 38,5 procent i forhold til februar 2022. Med ruterne til blandt andet Oslo, London, Stockholm og Kaunas i fuld gang måneden igennem, var det udenrigstrafikken, der i høj grad løftede den stigende rejseaktivitet.

Den fjerde daglige afgang til Amsterdam er tilbage

I forhold til februar 2022, var der en passagerstigning i udenrigstrafikken på hele 68,1 procent, svarende til 9.676 flere rejsende til udlandet med rutefly. Godt og vel 44 procent af dem sad på et KLM-fly til og fra Amsterdam.

– Det er fantastisk, at vi nu har haft de første dage med hele fire daglige afgange til Amsterdam med KLM, der tilmed var godt belagt. Trafikmæssigt er vi derfor meget tæt på normalen her i starten af sommersæsonen, hvor blandt andet også Corendon Airlines og SunExpress starter op i start april til Antalya, hvorefter sommercharter følger med i påsken. Vi er mere end klar til igen at opleve den summende rejseglæde i en fyldt terminal, hvor personalet, uden mundbind eller visir, kan give en god service. Den nylige kåring af vores lounge som verdens bedste i 2021 er en kæmpe anerkendelse fra vores rejsende om, at netop servicen er helt i top, men vi vil altid stile efter at blive endnu bedre, siger lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen.

Den 24. marts 2022 blev sommerprogrammet til ferieøen Bornholm skudt i gang – med 3-4 ugentlige afgange sommeren igennem. Sammen med ruten til København når vi i marts 95,3 procent af passagerniveauet i 2019.

– Vi ser en positiv fremgang i indenrigstrafikken, som vi forventer når over 2019-niveauet i løbet af de næste måneder, ligesom vi så tilbage i sidste halvdel af 2021. Det er godt hjulpet på vej af de ugentlige afgange til Bornholm, men vi ser også en stigning i rejseaktiviteten i erhvervslivet, hvor ruten til København spiller en meget stor rolle, på samme måde som Amsterdam, når rejsen går udenfor de danske grænser. Samtidig tiltrækker de billige flybilletter de fritidsrejsende, der for eksempel ser muligheden for oftere at besøge familie og venner, slutter Niels Hemmingsen.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.