Annons:

Hvordan har kryptovaluta påvirket rejseindustrien på det seneste?

Kryptovaluta som Bitcoin, Ethereum, Litecoin og andre er med til at revolutionere rejseindustrien. Selvom det endnu ikke er muligt at betale med de digitale betalingsmidler har deres eksistens allerede ført til nye markedsføringsstrategier og øget sikkerhed i sektoren. Det kan du læse meget mere om nedenfor.

Rejseindustrien domineres især af en række større virksomheder, som sælger flere flybilletter på grund af deres allerede veletablerede omdømme. Det er noget som mindre flyselskaber ønsker at tage kampen op med ved at tilbyde betaling med kryptovaluta.

Fx har præsidenten af Bangkok Airways Puttipong Prasarttong-Osoth udtalt at de havde planer om at tilbyde betalinger med kryptovaluta allerede fra i år. Dog arbejder de stadigvæk på strukturen for hvordan det kan sættes op, og derfor er det endnu ikke muligt. Men blot det at flyselskaber kigger på hvordan rejsende kan købe og betale med Bitcoin og andre valutaer er med til at påvirke hele industrien som helhed.

Sikre betalingsmetoder

Fremkomst af Bitcoin, Internet Computer og andre kryptovalutaer har øget fokus på sikre betalinger. Den nye digitale betalingsmetode har sat sikkerhed og gennemsigtighed på dagsordenen.

Selvom at du endnu ikke kan booke en flybillet til New York ved at betale med Bitcoins, har det allerede fået flyselskaberne til at øge sikkerheden. Desuden siges det at transaktioner med kryptovaluta og blockchain kan gøre det nemmere for rejseselskaber at have en database med alle de transaktioner de skal holde styr på med deres forretning.

En konkurrencedygtig rejsesektor

Du kender sikkert til sider som Expedia og andre platforme, som mange bruger til at booke flybilletter. Det kan mange gange være nemmere at booke via denne slags betroede platforme, men det kan også føre til ekstra omkostninger for både flyselskaberne og forbrugerne.

Winding Tree er en start up-virksomhed fra Schweiz, som ønsker at tage kampen op med dette. De schweiziske iværksættere bruger blockchain til at byde på mere konkurrencedygtige priser både på fly og hoteller.

Winding Tree benytter blockchain-teknologi til at kunne tilbyde konkurrencedygtige og fair priser, som de selv siger det. De benytter en LIF-token til at forbinde flyselskaber, rejseledere og hoteller direkte med forbrugerne. Det reducerer udgifterne for de rejsende samt omkostninger for serviceleverandørerne.

Bliver det billigere at rejse?

Mange håber på at kryptovaluta potentielt kan gøre det billigere at rejse. I og med at kryptovaluta er decentraliseret, har det den samme værdi over hele verden. Potentielt kan det give rejseselskaber mulighed for at tilbyde deres produkter til billigere priser og fx fjerne de gebyrer, der normalt er forbundet med valutaveksling.

Kryptovaluta skaber vækst i rejsesektoren

Som du kan læse handler denne artikel i høj grad om hvad kryptovaluta potentielt kan gøre for rejsesektoren. Selvom at det endnu ikke er muligt at købe flybilletter og booke hoteller med Bitcoin og andre kryptovalutaer, har det allerede påvirket industrien som helhed.

Der tænkes i nye baner for markedsføring og der er kommet et større fokus på sikre betalinger. I takt med at kryptovaluta vækster vil det sikkert byde på endnu flere muligheder for rejsesektoren ligesom det kan forventes i mange andre sektorer. Tiden vil vise hvordan det hele kommer til at forløbe sig.

 

 

 

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.