Thomas Cook-konkurs giver TUI rekordregnskab

Chartergiganten TUI leverer et stærkt første kvartal. I kommentarerne til kvartalsresultatet tilskrives også konkursen fra Thomas Cook som meget af årsagen til de positive tal.

2020 startede “usædvanligt godt” for TUI med en stigning i antallet af bookinger på 7,7 procent. Efter konkursen fra verdens ældste rejsearrangør, britiske Thomas Cook, øgede TUI sin kapacitet og hentede medarbejdere fra den tidligere rival.

Især i Storbritannien er antallet af bookinger steget, og aldrig før i selskabets historie har briterne booket flere ture med TUI ifølge kvartalsrapporten. I rapporten skriver TUI også, at den stærke udvikling for flyselskabet skyldes konkursen for “en nøglekonkurrent”.

TUI’s omsætning i første kvartal, der løber mellem oktober og december, udgjorde 3.850 millioner euro, tæt på 29 milliarder kroner.

Første kvartal er normalt hårdt for charterbranchen, da relativt få mennesker vælger at rejse om vinteren.

Skulle 737 Max ikke komme på vingerne i 2020, forventer TUI ekstra omkostninger på mellem 220 og 270 millioner euro.

I samme rapport udtrykker virksomheden en vis bekymring for Brexit. Det er stadig uklart, om flyrejser vil have fuld adgang til europæisk luftrum efter afslutningen af ​​forhandlingerne med EU.

Kommentarer är stängda.