Annonce:

Annonce:

Direktør i DRF, Lars Thykier

DRF: Nu er det alvor – konkurser i hobetal venter om hjørnet

Rejsebureauforening udsender pressemeddelelse med desperat budskab: Hvis regeringen ikke sætter handling bag sine løfter om hjælp omgående, vil rejsebureauer i hobetal gå konkurs inden længe.

Økonomien hos de danske rejsebureauer er efterhånden så presset, at konkurser i hobetal står for døren, hvis lovede hjælpetiltag fra staten ikke umiddelbart bliver omsat til handling.

I en pressemeddelelse torsdag skriver DRF, at ”det er ved at være sidste udkald, for nogle rejsebureauer går allerede nu konkurs, eller vil gå konkurs inden for kort tid”. Samtidig opfordrer DRF regeringen til at ”sætte handling bag løftet om at hjælpe rejsebranchen”. Specifikt angiver organisationen, at den videreførelse af låneordningen for aflyste rejser, der blev forlænget af regeringen tidligere i denne uge, ikke i sig selv ”sikrer branchens overlevelse”, ligesom den meget omtalte ordning om arbejdsfordeling og delvis hjemsendelse af medarbejdere ikke har været til den store hjælp for rejsebureauerne.

”Vi havde håbet, at Folketinget ville lade rejsebureauerne og andre brancher uden landsdækkende kollektive overenskomster komme med i den nye arbejdsfordelingsaftale, uanset om de var organiserede eller ej, men det skete ikke. Dagens tillægsaftale vedrørende blandt andet rejsebranchens lånemuligheder erstatter ikke branchens behov for reel støtte”, siger Lars Thykier, som er direktør i DRF.

DRF peger på reel lønkompensation og støtte til dækning af faste omkostninger som de primære redskaber der skal til, for at undgå massekonkurs blandt rejsebureauerne. Men selvom ordførere fra flere partier i Folketinget har tilkendegivet, at man ville imødekomme branchens behov for hjælp, er der indtil nu ikke fremlagt konkrete og målrettede initiativer fra regeringens side.

Derudover peger DRF på, at det hidtil har været ”meget svært” for rejsebureauerne at få udbetalt de kompensationer, man trods alt har fået stillet i udsigt. Det gælder, skriver organisationen, blandt andet støtteordningen for bureauernes faste omkostninger, som har været sat i bero siden august på grund af EU-retslige begrænsninger.

Lars Thykier kalder det i pressemeddelelsen for ”virkeligt skuffende, at der ikke synes at være den store interesse i at sikre den danske rejsebranches overlevelse”.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.