Annonce:

Annonce:

Direktør i DRF, Lars Thykier

DRF-direktør frygter omfattende fyringsrunder blandt rejsebureauer

Når lønkompensationsordningen udløber om få dage vil et stort antal rejsebureaumedarbejdere miste jobbet, hvis der ikke kommer politisk indgreb i 11. time. Brancheorganisationer efterlyser klare svar fra regeringen.

Fremtiden tegner sig dyster for rejsebureauer og danske turistvirksomheder. På mandag slutter de statslige lønkompensationsordninger, som siden foråret har mindsket virksomhedernes tab efter Corona-nedlukningen i marts. Men ifølge DRF-direktør Lars Thykier, er aktivitetsniveauet i danske rejsebureauer stadig kun 10-15% af, hvad det normalt ville være. Og uden lønkompensationer er der, ifølge ham, udsigt til omfattende fyringsrunder inden næste månedsskifte.

” Vi er så tæt på udløbet, og der er ikke kommet nye informationer ud. Det betyder, at bureauerne bliver nødt til at tage en diskussion om, hvilke medarbejdere, der skal fortsætte. Det kan ikke vente” siger Thykier til Jyllands-Posten. Han fortsætter: ” Vi er sikre på, at det vil komme til at resultere i opsigelser. Det bliver ikke to mand hist og her – det er mange medarbejdere, der er tale om”.

Blandt Folketingets partier tegner der sig et billede af bred politisk enighed om, at rejse- og turistindustrien har brug for klare svar og yderligere støtte for at klare sig gennem Corona-krisen. Såvel Venstres som de Konservatives erhvervs- og finansordførere bekræfter således, at lønkompensationsordningerne, efter deres mening, bør fortsætte for de virksomheder, der stadig er ramt af restriktioner i form af bl.a. skærpede rejsevejledninger. Og også SF bakker op om en fortsættelse af kompensationsordningen.

Dog er regeringspartiet Socialdemokraternes finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, mere tvetydig i sin støtte til erhvervet. Til Jyllands-Posten siger han, at han forstår branchens frustrationer, uden at han dog tilslutter sig tanken om en forlængelse af lønkompensationsmodellen: ” Vi ser bl.a. på at regionalisere rejsevejledningerne, så man kan lukke op for dele af lande, hvis det er ansvarligt. Det vil være positivt for branchen, men en af udfordringerne er, at datagrundlaget er mangelfuldt mange steder” siger han.

Ifølge avisen har regeringen forhandlet med arbejdsmarkedets parter om en erstatning for lønkompensationsmodellen, der sigter mod en mere fleksibel arbejdsfordeling. Modellen bruges i bl.a. byggeriet og industrifagene. Men indtil videre er disse forhandlinger grundstødt, skriver Jyllands-Posten.

 

 

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.