Annonce:

Annonce:

CPH: Corona-lukker 40% af gate-områder

Den massive nedgang i passagerstrømme og manglende udsigt til ophævelse af rejserestriktioner fører til markant neddrosling i Københavns Lufthavn.

Ifølge lufthavnsselskabets driftsdirektør, Christian Poulsen, er beslutningen om at lukke for adgang til omkring 40% af lufthavnens gates, et spørgsmål om at spare hvor man kan: ” Vi kan spare lidt på f.eks. strøm, rengøring, vedligehold og patruljering. Hver en krone vi kan spare, er helt afgørende i en tid, hvor lufthavnen har mistet stort set alle indtægter og vi må låne et større tocifret beløb hver måned for at holde åbent”, lyder det i en pressemeddelelse.

Før Corona krisen rejste der 83.000 dagligt. I dag rejser der i gennemsnit 5.600 på grund af rejse-restriktionerne, der fraråder alle unødvendige rejser til stort set hele verden

Konkret betyder lukningen af dele af lufthavnen, at Finger A og Vest komplekset med gates A2 til A34 bliver lukket for rejsende. Samtidig lukkes adgangen til den centrale sikkerhedskontrol fra Terminal 2.

For passagerer, der tjekker ind i Terminal 2, betyder lukningen af den ene adgang til Sikkerhedskontrollen, at man skal gå tilbage til Terminal 3 for at komme op til kontrollen. Resten af lukningen får ikke mærkbare konsekvenser for de rejsende.

Nedlukningen effektueres fra den 25. november og vil vare hele 2021 med mulighed for genåbning indenfor to måneder, hvis antallet af passagerer stiger så meget, at behovet for mere plads skulle melde sig.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.