Annonce:

Annonce:

Københavns Lufthavns falder 8,7 procent i 2019

2019 blev et travlt år i Københavns Lufthavn med tæt på 30,3 millioner rejsende og 188 direkte ruter. Lufthavnens årsresultat viser dog et fald på 8,7 procent i forhold til 2018.

Resultat før skat faldt i 2019 med 8,7 % til knap 1,3 mia. kroner for Københavns Lufthavn. Det skyldes primært lavere takster, som er den pris, flyselskaberne betaler for at bruge lufthavnens infrastruktur og serviceydelser, meddeler lufthavnen. Samlet faldt omsætningen med 2,2% til DKK 4.345,7 mio. (2018: 4.444,8 mio. kroner).

Den aeronautiske del af forretningen, det vil sige delen der vedrører luftfarten, var præget af, at taksterne blev sænket med 10 % i 2018 og yderligere 5 % i 2019.

CPH’s cash-flow er sat yderligere under pres på grund af usikkerhed om verdensøkonomien, brexit, handelskrig og coronavirus. Dertil var flytrafikken påvirket negativt af en række konkurser, syv dages pilotstrejke i SAS og den nye strategi i Norwegian med fokus på lønsomhed fremfor vækst. Den aeronautiske omsætning faldt 6,2% til 2.4 mia. kroner.

Historisk har CPH levet op til aktionærernes, herunder statens, forventning om udbyttebetaling og har udloddet 100% af årets resultat; men i lyset af situationen med global økonomisk usikkerhed, lavere takster og et fortsat meget højt investeringsniveau har bestyrelsen besluttet, at der ikke betales udbytte for andet halvår 2019.

For første halvår 2019 blev der udbetalt udbytte på 50 % af halvårsresultatet. For det fulde regnskabsår 2019 udbetales således et samlet udbytte på 23,3 %. Københavns Lufthavn fastholder udbyttepolitikken om samlet at udbetale 100% af selskabets resultat over tid, skriver lufthavnen.

På baggrund af den store usikkerhed, som COVID-19 har skabt for flytrafikken i Danmark og resten af verden, er det på nuværende tidspunkt ikke muligt for lufthavnen at vurdere de økonomiske påvirkninger af Coronavirussen. Derfor er det heller ikke muligt at give en forventning for omsætning, resultat før skat og samlede investeringer, skriver Københavns Lufthavn i en pressemeddelelse.

Kommentarer är stängda.

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.