Annonce:

Annonce:

Sveriges indenrigstrafik bløder passagerer

I januar rejste i alt 2.670.000 gennem Swedavias ti lufthavne i Sverige – et fald på 6 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Det er i høj grad indenrigstrafikken i Sverige, der sænker tallene.

De seneste måneders svage trafikudviklinger for Swedavia fortsætter i januar, som også påvirkes negativt af, at flyselskaberne har reduceret deres sædekapacitet.

Antallet af udenrigsrejsende i Swedavias lufthavne udgjorde i alt 1.813.000 i januar, hvilket er et fald på 3 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Det er tværtimod antallet af indenrigsrejsende, der er i frit fald med 857.000 rejsende, en reducering på 11 procent.

Stockholm Arlanda Airport, Sveriges største lufthavn, havde i alt 1.692.000 passagerer i januar, som er et fald på 6 procent. Også her var antallet af indenrigsrejse en stor årsag til tilbagegangen med et fald på 12 procent for hovedstadens lufthavn.

Gøteborg Landvetter Airport havde i alt 441.000 passagerer i januar og falder dermed 2 procent sammenlignet med januar 2019. Antallet af udenrigsrejser steg 3, mens indenrigsrejser faldt med hele 20 procent og udgjorde 77.000 rejsende i januar.

Swedavia har arbejdet på et ambitiøst bæredygtighedsarbejde i mange år. Alle Swedavias ti lufthavne har til mål at have nuludledninger fra deres egne operationer ved udgangen af ​​2020.

Kommentarer är stängda.

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.