Norwegian sælger alle sine aktier i Norwegian Finans

Flyselskabet Norwegian sælger alle sine aktier i Norwegian Finans til en samlet værdi af 2,2 milliarder norske kroner. Det svarer til ca. 1,6 milliarder kroner.

Norwegian sælger alle sine aktier i Norwegian Finans til Cidron Xingu Limited, der indirekte kontrolleres af Nordic Capital Fund og Sampo, oplyser de i en børsmeddelelse.

Aktierne er prisfastsat til 68 norske kroner pr. aktie. Det svarer til ca. 51 kroner, hvilket er 15,4 procent højere end lukkekursen på Oslo Børs den 16. august.

– Salget af NOFI (Norwegian Finans Holding, red.) Er en del af Norwegians strategi for at styrke sin kernevirksomhed inden for luftfart og fokusere på overgangen fra vækst til rentabilitet, siger Geir Karlsen, administrerende direktør for Norwegian Air Shuttle, i børsmeddelelsen.

Han tilføjer, at samarbejdet mellem flyselskabet og banken vil fortsætte, selvom flyselskabet ikke længere ejer nogen andel i NOFI.

Mere end 18,5 millioner af aktierne – som udgør cirka ti procent – er solgt gennem en aftale, de forventer er afsluttet den 26. august. De resterende 7,5 procent vil skifte ejere, når tilsynsmyndighederne har givet deres godkendelse.

Kommentarer är stängda.