Boeing-direktør fratræder formandspost

Boeing har annonceret, at deres bestyrelse har adskilt rollerne formanden for bestyrelsen og administrerende direktør. Det vil sige, at Dennis A. Muilenburg fremover ikke længere vil være formand for bestyrelsen.

Bestyrelsen i Boeing har udvalgt David L. Calhoun, nuværende uafhængig formand, til at fungere som formand for bestyrelsen. Den administrerende direktør, Dennis A. Muilenburg, fratræder dermed sin stilling som formand, men han fortsætter stadig som administrerende direktør for selskabet.

Ifølge Boeing vil det give Muilenburg mulighed for udelukkende at fokusere på at drive virksomheden og arbejde på at returnere 737 MAX-flymodellen sikkert tilbage til service.

– Bestyrelsen har fuld tillid til Dennis som administrerende direktør og mener, at denne arbejdsdeling vil muliggøre maksimalt fokus på at drive virksomheden med bestyrelsen, der spiller en aktiv tilsynsrolle. Bestyrelsen planlægger også på kort sigt at udpege en ny direktør med dyb sikkerhedserfaring og ekspertise til at tjene i bestyrelsen og dets nedsatte luftfartsudvalgsudvalg, siger David Calhoun.

Dennis Muilenburg fortæller, at han støtter bestyrelsens beslutning:

– Jeg støtter fuldt ud bestyrelsens handling. Hele teamet er fuldt fokuseret på at bringe 737 Max sikkert tilbage i service og levere virksomheds forpligtelser, siger Muilenburg.

Boeing 737 Max-flymodellen har været holdt på jorden siden marts efter to flystyrt, der dræbte samlet 346 mennesker.

Kommentarer är stängda.