Annons:

“Jeg elsker modige mennesker”

David Viklund blev kåret til årets hoteldirektør 2023 inden for Strawberry ved virksomhedens årlige vinterkonference i weekenden. Her svarer David på Travel News' klassiske uddybende spørgsmål om sejren.

“Møder mellem mennesker er blandt de fedeste ting der findes”

Tillykke David Viklund du er årets hoteldirektør 2023 inden for Strawberry. Hvorfor vandt du?

– Mange tak! Jeg anser mig selv for at være en rigtig god menneskekender, det hjælper mig med at opbygge stærke teams. Jeg har et sindssygt kompetent, erfarent og fagligt dygtigt team bag mig og sammen med dem bliver mit job nemmere, som er at inspirere og motivere til store gerninger. Hos mig kan du arbejde frit og den tillid du har som kollega er stor. Jeg elsker modige mennesker, og modige mennesker prøver nye ting, det er, når vi udvikler os. Det er også teamwork, et vigtigt kodeord vi har hos Clarion Sign is Together. Sammen kan vi klare tilbagegang, men sammen skaber vi utrolig meget succes.

Hvem er David Viklund, og hvorfor arbejder du på hotel?

– Jeg er vokset op på Hertsön i Luleå og rigtig hockeyfan. Jeg er uddannet kok, og har arbejdet med mad og drikke hele min karriere siden da. Jeg indså hurtigt, at det er min styrke at arbejde med mennesker. Mit første job i hotelbranchen var som bartender på Scandic Alvik, og jeg blev i 5 år (i alt 7 år indenfor Scandic Hotels), da jeg sluttede, var jeg Restaurant Manager.

Møder mellem mennesker er blandt de fedeste ting, der findes. Det er, når vi ser hinanden i sociale sammenhænge, ​​at vi udvikler os og skaber magi. På et hotel har man alle slags mennesker, derudover blander vi mad og drikke og oveni et SPA. Hvem vil ikke gerne have sådan en arbejdsplads?

“Tipset er enkelt, vær autentisk, vær dig selv og brug ærlig sund fornuft, så kommer du langt”

Du “har en unik evne til at opbygge relationer til gæster og kollegaer”, fortæl os om dine bedste tricks til at opnå dette?

– Fredag ​​eftermiddag er der noget magisk i luften ved indtjekningstidspunktet omkring klokken 15. Hos Sign kalder vi det den gyldne time. At gå rundt blandt gæsterne og blande sig med dem og høre deres forventninger til weekenden er magisk. Jeg har en del af mine gamle stamgæster fra min tid som bartender, som nu bor på “mit” hotel igen. Tipset er enkelt, vær autentisk, vær dig selv og brug din sunde fornuft, så kommer du langt. Gode ​​relationer skaber en god forretning.

Clarion Hotel Sign er Strawberrys mest profitable hotel ifølge administrerende direktør Torgeir Silseth, hvordan fastholder du dette?

– Det handler om god omkostningskontrol og fantastisk teamwork. For hele tiden at rykke grænserne og se, hvor vi kan finde nye muligheder for at fylde huset med puls og være et livligt mødested i Stockholm. Vi har branchens mest passionerede medarbejdere hos Clarion Sign, vi skal fortsat være en attraktiv arbejdsplads, så vil vi kunne tiltrække de bedste medarbejdere til at ville være hos Sign.

Du vinder over omkring 200 hoteldirektører i din egen gruppe. Hvordan føles det?

– At vinde er altid rart, selvom jeg måske ikke siger, at jeg “pisker” dem.

Konkurrencen er den hårdest tænkelige, så det føles bestemt godt, at holdet og jeg fik denne anerkendelse.

Hvor meget får du nu i lønstigning?

(ingen kommentarer)

Bedste værelse på Sign?

– Hmm. Vi har 558 værelser, alle har deres eget design, men suite 901 skiller sig ud som nyrenoveret, men også 802, som har er rummelig og har en fantastisk udsigt.

Rejsebranchens største udfordring?

– Udfordringen ligger i høj grad i at forudsige fremtiden rigtigt. Vi er ramt af en usikker situation i vores verden, hvor meget kan gå galt, på meget kort tid. På kort tid har vi set næsten alle vores omkostninger stige i pris, og det er en kæmpe udfordring.

 

 

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.