Annonce:

Annonce:

Vil bruge Rejsegarantifonds formue til at redde Corona-truede rejsebureauer

Danmarks Rejsebureau forening, DRF, foreslår nu hidtil uset drastiske metoder for at afbøde skadevirkningerne af coronaepidemien blandt rejsebureauer.

Direktør i DRF, Lars Thykier, forklarede tirsdag til TV2 News, at brugen af Rejsegarantifondens formue til at hjælpe rejsebureauer, der er økonomisk trængte som følge af coronavirussens hastige spredning i Europa, er et af flere forslag, man kan forestille sig. Og i en pressemeddelelse følger DRF op på tanken:

– I rejsebureaubranchen har vi allerede en velfungerende instans i form af Rejsegarantifonden, og det er oplagt, at regeringen kan bruge Fonden til at understøtte vores erhverv, der beskæftiger flere end 4.500 medarbejdere. Og der er brug for hurtig handling, lyder det.

Forslaget fra DRF er opsigtsvækkende, fordi Rejsegarantifondens formue netop er dedikeret til at afhjælpe skadevirkninger efter konkurser blandt rejsebureauerne, som kunderne måtte opleve.

DRF-direktøren fremsætter også et andet opsigtsvækkende forslag, idet han slår til lyd for, at virksomheder med stor omsætningsnedgang, skal kunne reducere deres lønudgifter ved hjælp ”straks-aktivering” af dagpengesystemet.

– For langt de fleste virksomheder skal der falde lønninger om 2-3 uger, og med den omsætningsnedgang mange er vidner til, er slutningen af marts en deadline, som alle erhverv fremhæver i forhold til regeringen. Her vil en reducering af udgifter til medarbejdere og måske også udskydelse af skatteindbetalinger inden da være af stor betydning, siger DRF-direktøren.

Regeringen fremlagde tirsdag rammerne for ”første bølge” af en hjælpepakke til dansk erhvervsliv, som blandt andet byder på op til fire måneders udskydelse af moms-, AM-bidrags- og A-skattebetalinger. I tillæg hertil har regeringen varslet yderligere tiltag, der skal kompensere særligt hårdt ramte brancher, herunder dele af turisterhvervet. Rejsebureauer blev dog tirsdag ikke specifikt omtalt som en af de brancher, regeringen arbejder med kompensationsplaner for.

Kommentarer är stängda.

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.