Annonce:

Annonce:

Spanske smittetal tæt kritisk grænse

Nærmer sig grænse for, hvornår Udenrigsministeriet fraråder ferierejser til landet. Nye rejsevejledninger offentliggøres i eftermiddag.

Myndighederne i Danmark indførte i juni måned nogle faste kriterier for, hvornår man fraråder rejser til bestemte lande, og et af kriterierne er, at lande med 30 smittede eller derover pr. 100.000 indbyggere, kommer på ”orange-listen” over lande, hvor danskere frarådes at rejse til.

I den seneste opdatering fra Statens Serum Institut fra 23. juli er Spanien noteret for gennemsnitligt 14,9 smittede pr. 100.000 indbyggere. Tallet udregnes på basis af informationer fra Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og Sygdomskontrol, ECDC.

SSI-tallet på 14,9 er det gennemsnitligt antal smittede i Spanien pr. 100.000 indbyggere i 14 dages perioden fra den 8. til 21. juli.

Men mens SSI kun offentliggør én ugentlig opdatering af det gennemsnitlige smittetal i den foregående 14 dages periode, så opdaterer ECDC sine tal på daglig basis. Og i den seneste uge er ECDC-tallet for bl.a. Spanien steget markant, så det onsdag eftermiddag var oppe på 45,6. Dermed er der en risiko for, at SSI-tallet, som ligger til grund for den opdaterede danske rejsevejledning, kommer over 30, og dermed sender Spanien ”i orange”.

Brede kredse i rejsebranchen har i den seneste uge argumenteret for, at rejsevejledningen til Spanien bør opdeles i regioner, så rejsevejledninger, der fraråder rejser, kun gælder de specifikke områder, hvor smittetrykket er stort. Dén model har myndighederne hidtil afvist med henvisning til, at den vil være for kompliceret at administrere.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.