Annonce:

Annonce:

Ny aftale om arbejdsfordeling kan redde jobs i rejsebranchen

En ny aftale mellem staten og arbejdsmarkedets partner, der træder i stedet for den nu opførte lønkompensationsordning, kan også bruges af mindre virksomheder i rejsebranchen. Charterboss betegner modellen som ”en god og fleksibel ordning”.

Den nye arbejdsfordelingsaftale går overordnet ud på, at virksomhederne kan fordele en mindre arbejdsmængde på flere medarbejdere, som så kommer på ”deltids-dagpenge” i stedet for at blive opsagt. Sammen med den nye aftale er den maksimale dagpengesats midlertidigt hævet til ca. 23.000 kr. månedligt.

For virksomheden betyder den nye mulighed, at lønudgiften til de medarbejdere, som ønsker at indgå aftalen, bliver reduceret forholdsmæssigt, mens de omfattede medarbejdere, for de flestes vedkommende, vil opleve en markant mindre lønnedgang, end hvis de blev opsagt. En ansat med en månedsløn på 35.000, som går på 50% nedsat tid under ordningen, vil således typisk opleve et fald i den månedlige indkomst på godt 4.000 kr. før skat, mens arbejdsgiveren vil spare halvdelen af lønudgiften under ordningen, der løber frem til nytår.

Udnyttelse af den nye arbejdsfordelingsaftale kan indgås kollektivt i virksomheder, hvor medarbejderne er organiseret, eller på individuel basis med den enkelte ansatte i de virksomheder, hvor medarbejderne ikke er fagligt organiseret eller omfattet af overenskomster.

Medarbejdere, som vælger at deltage i den nye ordning, bevarer deres anciennitet på arbejdspladsen, ligesom ”deltids-dagpengene” ikke bliver medregnet som brug af den maksimale periode, man kan være på dagpenge. Ordningen kræver selvsagt, at deltagende ansatte skal være medlem af en A-kasse, ligesom den enkelte virksomhed skal have alle aftaler, der indgås under ordningen, godkendt i det lokale jobcenter.

En af de første branchemeldinger om den nye mulighed kommer fra charterarrangøren Bravo Tours. Her betegnede direktør Peder Hornshøj mandag morgen til TV2, at ordningen er ”en god og fleksibel mulighed”, som giver Bravo Tours mulighed for ”bedre at navigere i den kommende tid”. Hornshøj understregede dog, at den nye arbejdsfordelingsaftale kun giver et midlertidigt ”pusterum”, og efterlyste endnu engang redskaber som f.eks. regionale rejsevejledninger til lande som Spanien.

 

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.